Start-up: van idee tot exit van Jeroen Bertrams

Redactie Baaz
Waarom worden sommige start-ups een groot succes terwijl de meeste falen? En waarom hebben zo veel bedrijven moeite met innoveren? Jeroen Bertrams deelt de geheimen van het bouwen van een succesvolle start-up.

Twintig jaar geleden startte hij zelf een succesvol bedrijf en de afgelopen vijftien jaar investeerde hij in honderden jonge start-ups. Hij zag welke successen ze boekten, maar ook welke fouten ze maakten. Bedrijven die failliet gingen, maakten vaak dezelfde fouten en start-ups die succesvol waren, deden eveneens vergelijkbare dingen. Zijn observaties en de patronen die hij herkende, heeft hij samengevoegd in dit boek. 

Start-up: van idee tot exit geeft antwoord op vragen als: Hoe stel je een goed team samen? Hoe ontwikkel je je product en waar haal je de financiering vandaan? Hoe groei je door, en waar moet je op letten als je een exit wilt maken? Het hele traject van het bouwen van een start-up komt aan bod. Vanaf het eerste idee tot en met een succesvol product dat de wereld razendsnel verovert. En van een scale-up naar het maken van een mooie exit met de verkoop van je bedrijf. 

Bertrams sprak voor dit boek met de oprichters van tientallen succesvolle, jonge, Nederlandse bedrijven waaronder WeTransfer, bunq, YoungCapital, fonQ, Bax Music, Sendcloud, Zivver en 3D Hubs. Zij weten als geen ander hoe groot de uitdaging is om vanuit het niets een bedrijf op te bouwen met tientallen medewerkers, laat staan met duizenden. Bekende investeerders gaven waardevolle tips over het realiseren van groei en het ophalen van financiering. 

Start-up: van idee tot exit. Een boek voor iedereen die succesvol wil ondernemen, innovaties wil doorvoeren en daarbij groot durft te denken.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie