Sterke stijging online zelfhulpcursussen door corona

Redactie Baaz
Sinds de intrede van het coronavirus is de interesse in online zelfhulpcursussen flink gestegen. Zo werd er dit jaar tussen maart en november 83 procent vaker gezocht naar een thuisstudie Angst- en Stressbeheersing ten opzichte van vorig jaar. Ook vergelijkbare zelfhulpcursussen zijn dit jaar vaker gevolgd, zo blijkt uit een trendanalyse van opleidingsinstituut Laudius.

Toename interesse online zelfhulp tijdens corona

Tussen maart en november dit jaar zochten meer mensen naar online hulp voor (mentale) problemen in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Naast de cursus Angst- en Stressbeheersing steeg eveneens het aantal aanmeldingen van de cursus Mindfulness (+70%), maar ook van Rouwverwerking (+111 procent). 

Uit rondvraag blijkt dat deze trend niet alleen bij Laudius zichtbaar is. Ook bij psychische hulpplatforms steeg de vraag naar online zelfhulpmodules. 

Mentale steun in de rug met gratis positiviteitscursus

Vanwege de toegenomen vraag naar online zelfhulpcursussen, ontwikkelde Laudius in samenwerking met de gerenommeerde beïnvloedingspsycholoog Hein Heijen de videocursus De Kracht van Positief Denken. Via het platform van Laudius wordt de cursus gratis aangeboden.

Met deze videotraining wil Laudius een bijdrage leveren aan de maatschappij in deze moeilijke tijd, zo verklaart Mark van Hegelsom: “Veel mensen zijn hard geraakt door het coronavirus. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Laudius wil mensen graag helpen door kennis over mentale gezondheid en positief denken kosteloos te delen en zo iedereen die er behoefte aan heeft een hart onder de riem te steken”.

Meer informatie over de trendanalyse en de ontwikkeling van interesses in verschillende online thuisstudies vind je hier.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie