T-Mobile: prijzen mobiel internet omhoog

Redactie Baaz
Investeringen in het netwerk en het overheidsbeleid maken het onvermijdelijk dat T-Mobile de prijzen voor mobiel internet verhoogt. Wel blijft de provider mobiel internet op onbeperkte basis aanbieden, aldus directeur Bart Weijermans in Het Financieel Dagblad.

Concrete plannen zijn er nog niet, maar de huidige prijzen van 2,50, 5 of 10 euro per maand zijn niet te handhaven. ‘Het gebruik van mobiel internet neemt hard toe. Daarom zijn nog meer investeringen in het netwerk noodzakelijk. Die moeten wel betaald kunnen worden’, aldus Weijermars.

Volgens de topman is T-Mobile van plan om komend jaar weer voor tientallen miljoenen euro's in het netwerk te investeren. Vorig jaar investeerde het telecombedrijf 142 miljoen euro in het netwerk en dit jaar zal dit minimaal op hetzelfde niveau blijven.

Overheidsbeleid

Maar niet alleen de investeringen in het eigen netwerk maken een prijsverhoging noodzakelijk.
De huidige prijzen zijn ook niet te handhaven, omdat de overheid lagere tarieven heeft afgedwongen voor bellen in het buitenland en voor het leggen van een verbinding met klanten van andere aanbieders van mobiele telefonie.

‘Daardoor wordt er in Nederland in het komende jaar alleen al 400 miljoen euro aan winstgevendheid uit de markt gehaald. Dat betekent dat er minder rendement is om investeringen te kunnen doen’, aldus Weijermars. ‘De overheid zorgt er zo feitelijk voor dat er minder kan worden geïnvesteerd in nieuwe netwerktechnologie. Ik weet niet of men begrijpt wat de consequenties daarvan zijn.’

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie