Thuiszorgmedewerkers gebaat bij hoogwaardige mobiele apparatuur
Verpleegkundigen en thuiszorgmedewerkers hebben ze een uitdagende baan met complexe taken, waardoor de tools die ze gebruiken zwaar op de proef worden gesteld. Niet voor niets worden in België vooral thuiszorgverpleegkundigen uitgerust met Panasonic Toughbook-toestellen.
De reden is simpel: Panasonic Toughbooks zijn een van de weinige toestellen die de unieke uitdagingen van de thuiszorg aankunnen. In België bezoeken verpleegkundigen in de thuiszorg tussen de 20 en 40 patiënten per dag. In de korte tijd dat ze bij de patiënten zijn, moeten ze een groot aantal handelingen uitvoeren, van het verwisselen van verband tot het controleren van meetwaarden en eventueel het toedienen van medicatie.
Ergonomie en duurzaamheid
Aan het begin van elk bezoek plaatst de verpleegkundige de identiteitskaart van de patiënt in de geïntegreerde smartcardlezer in de tablet om het bezoek te registreren, het patiëntendossier te raadplegen en om de uitbetaling van vergoedingen door de overheid mogelijk te maken. Met tot 40 bezoeken per dag moet de smartcardlezer dus bestand zijn tegen veelvuldig gebruik.
Een andere belangrijke factor bij de gebruikte apparatuur is de levensduur van de batterij. Omdat thuiszorgmedewerkers veel korte bezoeken afleggen op een lange dag – en soms dubbele diensten draaien – moet de batterij tussen twee oplaadbeurten net zo lang meegaan als de shift van de verpleegkundige duurt. De energiezuinige, uitgebreide batterij van een Toughbook is goed voor een onafgebroken gebruik van 20 uur.
Natuurlijk is infectiepreventie zeker in tijden van deze pandemie een andere belangrijke factor. Niet alleen de handen maar ook de apparaten van de thuiszorgverpleegkundigen moeten regelmatig gereinigd worden. Door de IP65-classificatie van Toughbook-apparatuur tegen water en stof zijn Toughbooks beter dan de meeste computers en tablets bestand tegen de noodzakelijke, regelmatige reinigingen.
Daarnaast zijn natuurlijk ook de algemene robuustheid en bruikbaarheidsaspecten van belang. De verpleegkundigen moeten de toestellen kunnen gebruiken met handschoenen aan omdat anders onnodig tijd wordt verloren. Hand- en schouderriemen zorgen ervoor dat de toestellen gemakkelijk te dragen zijn bij verplaatsingen tussen patiënten in alle weersomstandigheden.
Communicatie en veiligheid
Realtime connectiviteit is essentieel om patiëntendossiers voortdurend bij te werken en om te allen tijde toegang te hebben tot bezoekschema's, e-mails en andere werktoepassingen. En mocht een apparaat ooit zoekraken of worden gestolen, dan zijn er beveiligingstoepassingen waarmee het toestel kan worden gelokaliseerd of waarmee gegevens op afstand kunnen worden gewist om de privacy van de patiënten te waarborgen.
Updates
Niet alleen de verpleegkundigen werken graag met de toestellen, ook de IT-afdelingen zijn enthousiast. Updates kunnen op afstand worden gepland en uitgerold en slimme software op de toestellen geeft bijvoorbeeld aan wanneer het optimale moment is aangebroken om de batterijen te vervangen. Extra garanties en een vervangingsservice zorgen ervoor dat als een apparaat stuk gaat de verpleegkundige zo snel mogelijk een nieuwe krijgt. Dit alles draagt ertoe bij dat de Belgische verpleegkundigen tijd optimaal kunnen besteden aan de zorg voor de patiënt.
Voor meer informatie: www.toughbook.nl