Tips om duurzaam te ondernemen

Redactie Baaz

Duurzaam ondernemen is tegenwoordig een unique selling proposition voor elk bedrijf. Niemand wil die ene ondernemer zijn die nog plastic bekertjes gebruikt, papier niet aanbiedt voor recycling, geen oplaadpunten voor elektrische auto’s voor de deur heeft staan of geen groene energie gebruikt. Nog beter is natuurlijk om je eigen energie op te wekken door zonnepanelen op je dak te laten plaatsen met zonnepanelen montagemateriaal
De complimenten zullen niet van de lucht zijn en laten we eerlijk zijn, het voelt toch gewoon goed om mee te helpen aan de vermindering van de CO2-uitstoot?
Ook niet geheel onbelangrijk, je bespaart flink op je energieverbruik en dat zie je terug op je energierekening.
Omdat het dakoppervlak van een bedrijfspand aanzienlijk meer vierkante meters telt dan een woonhuis kan er met een zonnepanelen montagesysteem plat dak een flinke hoeveelheid zonnepanelen geïnstalleerd worden. Ook als je niet direct diep in de buidel wil tasten om zonnepanelen aan te schaffen kun je ze huren of leasen.
In dat geval worden ze voor je geïnstalleerd en hoef jij je geen zorgen te maken over onderhoud of eventuele reparaties.
In dit artikel vertellen we je waarom zonnepanelen prima passen in je businessplan.

 

Doe mee aan de energietransitie

Het Nederlandse bedrijfsleven verduurzaamt razendsnel. Ook wel nodig want het streven is om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Duurzame energiebronnen zoals de zon zijn ontzettend belangrijk als we die doelstelling willen realiseren. Zeker wanneer je de beschikking hebt over een groot dak op je bedrijfspand kun je een substantiële bijdrage leveren aan zonnestroom. Daarbij vormen zonnepanelen een solide verdienmodel voor je bedrijf. Niet alleen omdat jezelf gebruik maakt van de opgewekte energie, maar alles wat je niet gebruikt wordt teruggeleverd aan het energienet en gesaldeerd met de kosten van eigen verbruik. Op die manier verlaagt de energierekening dubbel!

Kopen, leasen of huren

Als bedrijf zijn er verschillende financieringsmogelijkheden voor zonnepanelen. Natuurlijk kun je ze gewoon kopen. Dat vergt een eenmalige investering die je binnen 5 tot 10 jaar terugverdiend. Maar de aanschafkosten van zonnepanelen zijn niet mals, een andere optie is om ze te leasen of te huren. In dat geval ga je een huurcontract aan voor 10, 15 of 20 jaar. Je betaalt elke maand een vast bedrag en profiteert direct van zonne-energie. Vaak kun je de zonnepanelen na de huurperiode voor een aantrekkelijke prijs overnemen en aangezien zonnepanelen gemiddeld een levensduur van 30 jaar hebben blijf je zonnestroom opwekken. Kijk ook even of de overheid in je vestigingsplaats subsidie geeft aan bedrijven om zonnepanelen te plaatsen.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie