Unisys lanceert Mijn Online Kluis voor veilige dataopslag consumenten

Redactie Baaz
Initiatief van én op Nederlandse bodem biedt grip op eigen data

IT-dienstverlener Unisys lanceert Mijn Online Kluis, een beveiligde online omgeving voor consumenten. Deze online kluis biedt een veilig Nederlands alternatief voor dataopslag. Consumenten zijn exclusief eigenaar van de eigen beveiligde omgeving. Hierin kan belangrijke informatie worden opgeslagen, zoals garantiebewijzen, hypotheekinformatie, foto’s, verzekeringspolissen of facturen.

Het doel van Mijn Online Kluis is het bieden van een goed beveiligde, centrale dataopslag. Hierdoor wordt de inbreuk op privacy verlaagd, wordt data minder versnipperd opgeslagen en lopen consumenten minder kans slachtoffer te worden van cybercriminele acties.

Veiligheid en regie over eigen data 

Mijn Online Kluis maakt gebruik van file level-encryptie, waardoor alle bestanden in de kluisomgeving apart versleuteld zijn. De kluis wordt verder beveiligd door Stealth(core), waarbij gebruik wordt gemaakt van microsegmentatie en servers binnen het netwerk onzichtbaar zijn gemaakt voor cybercriminelen. De kluisomgeving wordt gehost bij Nederlandse datacenters die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. De inhoud van elke kluis is alleen zichtbaar voor de eigenaar. Deze houdt de regie over Mijn Online Kluis en kan toestemming verlenen aan andere partijen om data te uploaden, zoals bankrekeningafschriften. De eigenaar van de kluis kan ook externe koppelingen laten bewerkstelligen met bijvoorbeeld de Berichtenbox van de Nederlandse overheid, verzekeringsmaatschappijen en energiebedrijven. Mijn Online Kluis zal met behulp van beveiligde verbindingen worden aangeboden via derden.

Tjaard Burger, Manager Financial Projects Nederland bij Unisys: “Consumenten slaan hun data op verschillende plekken op, al dan niet in gratis online omgevingen. Met de eigen online kluis is privacy gegarandeerd. Mijn Online Kluis maakt daarnaast gebruik van ingebouwde security, waardoor het risico op dataverlies of -roof aanzienlijk afneemt. Met één centrale datakluis krijgt de Nederlandse consument weer grip op de eigen data.”

 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie