Urbanet ProjectToolkit: kant en klare projectsite

Urbanet ProjectToolkit: kant en klare projectsite

Redactie Baaz

Als projectteam kun je natuurlijk afspreken in een gebouw van cement en steen, maar zeker als iedereen ergens anders vandaan moet komen is een plek op internet veel handiger. ProjectToolkit van Urbanet biedt zo'n plek.

Dat Urbanet veel klanten heeft in de bouwsector en de publieke sector is niet zo vreemd. Eén van de initiatiefnemers van het bedrijf is namelijk Arcadis, een internationale onderneming die management-, advies-, en ingenieursdiensten levert voor infrastructuur, milieu en gebouwen. Een typische klant van Urbanet is de projectontwikkelaar die een woonwijk moet bouwen, maar voorlopig alleen nog een informatiekeet ergens in een weiland heeft staan. De digitale versie van die keet is heel goed met Urbanet’s ProjectToolkit neer te zetten.

De kern van het pakket is een zogenaamd content management systeem om een website mee te maken en te onderhouden. Met onderdelen als een discussieforum, poll, elektronische nieuwsbrief, agenda, nieuwsbulletin, fotoboek en interactieve kaarten betrek je betrokkenen en geïnteresseerden bij het project.

Interessant bouwpakket
Tot zover is ProjectToolkit niet meer of minder dan een interessant bouwpakket voor websites. Bijzonder aan het systeem is dat bepaalde delen van de site zijn af te sluiten voor onbevoegden. Projectleden kunnen een persoonlijk wachtwoord krijgen. Je bepaalt zelf wie tot welk onderdeel toegang krijgt. In het afgesloten deel kunnen gebruikers documenten en andere bestanden aanbieden en downloaden.

Tijdens een demonstratie van ProjectToolkit werd snel duidelijk dat het pakket niet speciaal bedoeld is om intensief online mee samen te werken. Het heeft meer weg van een dubbelzijdig centraal prikbord; met een openbare kant en een interne kant.

Overheden
In de praktijk slaat ProjectToolkit niet alleen aan bij overheden en bedrijven met in de openbare sector, maar ook bij verenigingen en kleine dienstverleners.

Urbanet ontwikkelt de ProjectToolkit voortdurend verder uit en laat klanten daarvan meeprofiteren: toekomstige modules zijn voor alle klanten gratis beschikbaar. Deze zomer zal bijvoorbeeld Google Maps volledig geïntegreerd zijn met ProjectToolkit.

 

Urbanet ProjectToolkit
Wat: communiceren en samenwerken via (publieke) website
Voor wie: projectmedewerkers

Prijs:
Eerste jaar € 3400,-- (inclusief ontwikkelkosten en training), daarna € 2000,-- per jaar.

 

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie