Volvo-divisies delen realtime data om effect connected veiligheidstechnologie te vergroten

Redactie Baaz
Volvo Cars en Volvo Trucks gaan realtime data delen om op die manier het effect van hun connected veiligheidstechnologie te vergroten.

Dankzij een cloudbased-systeem kunnen voertuigen met elkaar communiceren en autobestuurders en vrachtwagenchauffeurs wijzen op mogelijk gevaarlijke verkeerssituaties in de buurt.
 
Het is de eerste keer dat Volvo Cars aan veiligheid gerelateerde data deelt met een ander bedrijf. De samenwerking met Volvo Trucks is de volgende stap naar genoeg connected voertuigen om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken wat betreft verkeersveiligheid.
 
Vanaf 2018 worden live en geanonimiseerde data tussen geselecteerde Volvo-trucks (verkocht in Zweden en Noorwegen) gedeeld met de eigen waarschuwingssystemen en Volvo-modellen die zijn uitgerust met Volvo Cars’ Hazard Light Alert-waarschuwingssysteem.

Rijke historie

Volvo Cars heeft een rijke historie wat betreft het delen van kennis die ongevallen helpt te voorkomen. In 1959 gaf Volvo het patent op de driepuntveiligheidsgordel vrij zodat ook andere merken hiervan gebruik konden maken. Volvo’s uitvinding heeft tot nu toe naar schatting een miljoen levens gered.
  
Volvo’s Hazard Light Alert-technologie betekent een primeur in de auto-industrie. Zodra een bestuurder de alarmlichten van zijn Volvo inschakelt, worden de bestuurders van Volvo’s in de buurt – die ook verbonden zijn met de cloudbased service – hierop geattendeerd. Dit helpt ongevallen te voorkomen, bijvoorbeeld wanneer de stilstaande Volvo slecht te zien is doordat-ie net over de top van een heuvel aan de kant van de weg staat.

GDPR

Het initiatief van Volvo Cars en Volvo Trucks voldoet aan de algemene verordening gegevensbescherming (GDPR, General Data Protection Regulation) die dit jaar over de hele Europese Unie wordt uitgerold.
 
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie