Waarom is bedrijfsfinanciering een goed idee?

Redactie Baaz
Is er behoefte aan een vernieuwing van de bedrijfssystemen, zijn er grote aanschaffingen nodig of wil je het tekort aan liquiditeit verhelpen voor jouw bedrijf? Dan is bedrijfsfinanciering een stap in de goede richting. Maar waarom is bedrijfsfinanciering nou eigenlijk een goed idee?

Wat is bedrijfsfinanciering?

Bedrijven kunnen beroep doen om bedrijfsfinancieringen voor verschillende financieringsdoelen. Deze financiering kan gaan via het eigen vermogen of via het vreemd vermogen, zoals een bankkrediet. Mocht een bedrijf ervoor kiezen om niet via het eigen vermogen te investeren dan zijn er verschillende opties mogelijk om aan financiering te komen. Door de financiële gevolgen van COVID-19 zullen banken meer twijfels trekken bij het verstrekken van kapitaal. Maar naast banken zijn er ook andere kredietverstrekkers  die veelal via internet kapitaal aanbieden.

Verschillende soorten financieringen

Heeft een bedrijf de beslissing genomen om een bedrijfsfinanciering aan te vragen, dan moet er nog gekozen worden tussen de vorm van de financiering. De meeste bekende vormen zijn een zakelijke lening en een zakelijk krediet. Het grootste verschil is dat bij een zakelijke lening het bedrijf het leenbedrag in een keer op de rekening gestort krijgt en bij een krediet er tot een vast limiet geld kan worden opgenomen. Bij beide vormen van bedrijfsfinanciering is er een verschil tussen de rentekosten, aflossing en afsluitkosten.

Daarnaast zijn er nog andere vormen van financiering zoals factoring, zakelijke creditcards, crowdfunding en het afsluiten van een zakelijke hypotheek. Welke vorm een bedrijf kiest is afhankelijk van het uiteindelijke doel, de gewenste looptijd en flexibiliteit. Ben je bijvoorbeeld van plan om een bedrijfspand te kopen of te verbouwen dan past een zakelijke hypotheek beter bij de wensen dan een zakelijke creditcard. Bekijk hier welke vorm van bedrijfsfinanciering het beste bij jouw bedrijfsdoel past.

Voordelen van bedrijfsfinanciering

De extra kredietruimte die wordt gecreëerd is handig voor vele aspecten binnen een bedrijf. Zo kan er met het aangevulde kapitaal geïnvesteerd worden in machines, voertuigen of het aannemen van meer personeel. Daarnaast kunnen rekeningen worden afbetaald of een grotere voorraad worden aangeschaft wat voordelig zou kunnen zijn op de lange termijn. Ook als je bedrijf een goed, innovatief idee heeft om op de markt te brengen zijn er genoeg kredietverstrekkers die graag willen helpen met het financieren van het idee.

Analyseer je bedrijfsdoelen en de haalbaarheid van deze, kies voor de juiste vorm van financiering en investeer in je bedrijf en de toekomst!  

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie