Wedstrijd moet jong ondernemerschap in Europa promoten

Bart Remmers
Een wedstrijd biedt jonge ondernemers in vijf Europese landen de kans £5.000,- te winnen om hun bedrijfsconcept van de grond te krijgen.

The Unloc Enterprise Academy en Verizon hebben de handen ineengeslagen om een nieuwe wedstrijd voor jonge ondernemers in heel Europa te lanceren: de Unloc Enterprise Challenge. Het gaat om een programma dat samenwerkt met scholen en hogescholen om jongeren te inspireren, te motiveren en ondernemerschap te ontwikkelen. 

Startupbusinessconcept

De Challenge nodigt startende ondernemers in de leeftijd van 16-25 jaar in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk uit om hun startupbusinessconcept online in te dienen. 

Ideeën worden beoordeeld op hun creativiteit, duurzaamheid en levensvatbaarheid. De winnende ondernemer ontvangt £5.000,- aan financiering, een mentorpakket en een technologiebundel om zijn bedrijf van de grond te krijgen.

Hulp voor jongeren

Het in Portsmouth gevestigde Unloc werkt er sinds 2014 aan om jongeren te helpen hun ondernemersvaardigheden te ontwikkelen door hun eigen bedrijven, projecten en ideeën op te zetten en te testen. Het bedrijf werkt samen met scholen om workshops te helpen organiseren en speciale afdelingen op te zetten om ondernemerschap onder jongeren te bevorderen. 
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: BartRemmers

BartRemmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanBart