Werkgever deelt bonus van 10 miljoen dollar uit: het resultaat is verbazingwekkend

Sterre Hartjes
Werknemers van een groot Amerikaans makelaarsbedrijf werden verrast op het jaarlijkse kerstfeestje in Baltimore. Hun werkgever, Edward St. John, verdeelde een bonus van 10 miljoen dollar over 198 werknemers, gebaseerd op het aantal jaren in dienst.

Edward St. John vertelde in zijn speech hoe dankbaar hij was voor het behalen van een mijlpaal. In 2005 stelde het bedrijf een doel om een portfolio van 20 miljoen vierkante meter te behalen. Dit is St. Jonhs Properties gelukt. Om dit te vieren deelde het bedrijf een kerstbonus van 10 miljoen dollar uit. Tijdens de speech op het kerstfeestje kregen alle werknemers een envelop met daarin een cheque van hun individuele bonus. Toen de werknemers zagen om welk bedrag het ging begon het ongeloof: geschreeuw, gelach, gehuil en gejuich. 

Hoge en lage bedragen

De bedragen liepen op tot meer dan $ 270.000. 'Ik deed mijn envelop open, zag het bedrag en ik kon mijn ogen niet geloven. Het was net alsof ik eindelijk mijn eigen 'Hallmark filmmoment beleefde', zegt werknemer Melissa Alleman.

Het bedrag van $ 10 miljoen werd onder de werknemers verdeeld op basis van het aantal jaar dat ze in dienst waren. Op deze manier kreeg de monteur, die al 39 jaar in dienst was, een grotere bonus dan Larry Maykrantz, de president van het bedrijf, die 38 jaar in dienst is. De kleinste bonus was $ 100. Deze bonus was voor een werknemer die de maandag na het kerstfeestje zijn eerste dag zou hebben.

Nieuwjaars- en vakantie bonus

St. John ziet het niet als een bonus maar als een investering in zijn werknemers. 'Ik bestuur de boot, maar zij drijven hem aan. Zonder hen kom ik niet verder', zegt hij in de video op de website van St. Jonhs Properties.