Wil jij je bedrijf laten groeien? Overweeg een zakelijke lening

Redactie Baaz

Als zelfstandig ondernemer streef je ongetwijfeld naar groei. Soms hoef je weinig tot niets te doen om te groeien, maar dit is helaas lang niet altijd het geval. De kans is namelijk groot dat je eerst in jouw bedrijf moet investeren voordat je kunt groeien. Bij een investering kun je denken aan de aankoop van een nieuwe machine of een nieuw voertuig, maar ook aan het uitbreiden van jouw bedrijfspand. Beschik je over onvoldoende financiële middelen om een dergelijke uitgave te doen? Dan biedt een zakelijke lening uitkomst. Door middel van zakelijk financieren kun jij jouw bedrijf namelijk laten groeien. Wij vertellen je in deze tekst precies hoe dit zit.

Waar gebruik je een zakelijke lening voor?

Voordat je een zakelijke lening aanvraagt, wil je ongetwijfeld eerst weten waar je deze financiering voor kunt gebruiken. In principe kun je allerlei zaken voor jouw bedrijf financieren met zo’n lening. Toch zien we vaak dat ondernemers zakelijk geld lenen voor een langlopende investering. Maar wat wordt er allemaal tot de langlopende investeringen gerekend? De aankoop van een nieuwe machine scharen we bijvoorbeeld onder deze noemer, maar dat geldt ook voor een nieuw voertuig.

Ook uitbreiding van jouw bedrijf wordt als langlopende investering gezien. Bij uitbreiding denken veel ondernemers direct aan het uitbouwen van het bestaande pand. Hier kun je inderdaad een zakelijke lening voor aanvragen. Daarnaast kun je zakelijk geld lenen voor een digitale uitbreiding. Heb je nog geen webshop, maar wil je hier wel graag mee beginnen? Dan moet je met een flinke zak geld over de brug komen. Als je niet over de financiële middelen beschikt om dit te bewerkstelligen, vraag je een zakelijke lening aan. Het geleende geld kun je vervolgens gebruiken om jouw webshop op te bouwen.

Hoe ziet een zakelijke lening er precies uit?

Klinkt het gebruik van een zakelijke lening om jouw bedrijf te laten groeien je als muziek in de oren? Dan wil je mogelijk zo’n lening aanvragen. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, zie je misschien nog een aantal beren op de weg. Omdat wij ons dit goed voor kunnen stellen, lichten we hier in het kort toe hoe een zakelijke lening er precies uitziet. Wanneer je een zakelijke lening afsluit, krijg je het geld in één keer of in delen op jouw rekening gestort. Hierdoor kun je er direct mee investeren.

Omdat het hier om een lening gaat, moet je het geld terugbetalen. Dit doe je altijd binnen maximaal 5 jaar. Je lost iedere maand een deel van het geleende bedrag af. Als je dit keurig doet, heb je het geleende geld aan het einde van de looptijd volledig terugbetaald. Het maandelijkse bedrag bestaat overigens niet alleen uitaflossing, maar ook uit rente. De hoogte van de rente kan van tijd tot tijd verschillen. Gelukkig betaal je altijd hetzelfde rentepercentage als je zakelijk geld leent. De rente wordt namelijk vastgezet bij het afsluiten van een zakelijke lening.

Zakelijke lening aanvragen

Als je overtuigd bent van de voordelen van een zakelijke lening, is het de hoogste tijd om er eentje aan te vragen. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Het begint allemaal met het vinden van een geldverstrekker. Veel ondernemers richten zich hiervoor tot het internet. Wanneer je eenmaal een geschikte partij gevonden hebt, kun je jouw aanvraag vaak online indienen. De geldverstrekker neemt jouw aanvraag vervolgens in behandeling, waarna je binnen de kortste keren bericht krijgt. Nadat jij digitaal jouw handtekening onder de overeenkomst hebt gezet, wordt het geld vaak direct op jouw rekening gestort.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie