Zakelijk verhuizen? Maak gebruik van deze checklist!

Redactie Baaz

Zakelijk verhuizen? Maak gebruik van deze checklist!

Ben jij ondernemer en ben je jouw huidige bedrijfspand zat, of wil je uitbreiden? Dan is het aan jou de taak om op zoek te gaan naar een nieuw bedrijfspand dat aan jouw verwachtingen voldoet. Echter komt er nog weel hoop bij kijken als je zakelijk gaat verhuizen. Waar je allemaal op moet letten? Wij stellen een handige checklist samen voor je in dit artikel, dus lees snel verder!

Spullen selecteren

Om te beginnen met de zakelijke verhuizing, is het belangrijk dat je weet welke spullen je allemaal mee gaat nemen naar je nieuwe bedrijfspand. Een belangrijke stap bij een zakelijke verhuizing is dan ook om de juiste spullen te selecteren. En dit kan een flinke klus zijn, zeker als je flink wat spullen in jouw huidige bedrijfspand hebt staan. Begin ruim op tijd met sorteren en opruimen. Bekijk welke spullen je al een tijd niet gebruikt en dus wegkunnen en welke spullen echt nuttig zijn om mee te nemen. Het is natuurlijk niet aan te raden om allerlei spullen mee te nemen naar jouw nieuwe bedrijfspand als je hier al een lange tijd niets mee doet. Dit kost alleen maar meer tijd en moeite en dat is niet nodig. Probeer dus ook van bepaalde spullen afscheid te nemen en maak een juiste selectie.

Bereken aantal verhuisdozen

Om je spullen goed kwijt te kunnen, heb je uiteraard verhuisdozen nodig. Als je jouw spullen hebt geselecteerd, heb je een beter beeld van wat je allemaal meeneemt naar het nieuwe bedrijfspand. Zodra je hier een goed idee van hebt, is het tijd om het aantal verhuisdozen te bereken. Belangrijk om hierbij te onthouden is dat je er beter te veel als te weinig kunt hebben, want je zult zien dat je flink wat verhuisdozen zal gebruiken. Ook de grootte van de dozen is natuurlijk van belang, dus denk hier goed over na.

Verhuisdozen inpakken per ruimte

Als je gaat beginnen met het inpakken van de verhuisdozen, kan het verstandig zijn om dit te doen per ruimte. Waarom? Omdat dit bij het uitpakken flink wat tijd kan schelen. Jouw bedrijfspand heeft vast meerdere ruimtes. Begin in een bepaalde ruimte en pak hier alle nodige spullen in. Schrijf op de verhuisdoos wat het is en uit welke ruimte het afkomstig is. Zo weet je bij het uitpakken precies welke spullen in welke ruimte horen.

Belangrijke zaken regelen

Voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen, is het van belang dat je de overige belangrijke zaken geregeld hebt. Waar je hierbij aan kunt denken? Het opzeggen van de huurovereenkomst, het doorgeven van de adreswijziging en het overzetten van bepaalde contracten.

Schakel hulp in

Een zakelijke verhuizing kan veel moeite kosten. Dit komt mede door het feit dat je bij een zakelijke verhuizing vaak ook veel zware spullen moet verhuizen. Dit kun je uiteraard niet alleen doen. Hulp inschakelen is in dit geval echt een aanrader. Wat hierbij verstandig is om te doen, is het inhuren van een verhuisbedrijf. Zij zijn hier tenslotte in gespecialiseerd en kunnen ervoor zorgen dat de verhuizing soepel verloopt. Als je nog zoekt naar een geschikt verhuisbedrijf, kijk dan eens bij verhuisbedrijf Breda voor mogelijkheden.

Kortom: bij een zakelijke verhuizing komt heel wat kijken. Om het soepel te laten verlopen, kunnen deze bovenstaande tips goed van pas komen. Verhuis je binnenkort zakelijk? Houd deze tips dan goed in gedachten. Dan komt het vast helemaal goed met die zakelijke verhuizing en kun je binnenkort volop genieten van jouw nieuwe bedrijfspand.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie