Zo houd je veiligheid voor je bedrijf

Zo houd je veiligheid voor je bedrijf

Redactie Baaz

Veiligheid is meer dan ooit een thema. Ondernemers moesten al aandacht besteden aan het beveiligen van kantoren en bedrijventerreinen. De laatste jaren is de digitale veiligheid daar nog bijgekomen. Cybercriminelen vinden steeds weer nieuwe manieren om je te flessen, waardoor je altijd scherp moet blijven. Heb je hulp nodig bij de beveiliging, zowel fysiek als digitaal? In dit artikel vind je handige tips.

Belangrijk: haal er een specialist bij

Beveiliging is een vak. Natuurlijk kan iedereen een camera ophangen, maar achter goede beveiliging zit een complete strategie. Daar komt nog bij dat veiligheid een ontzettend breed pakket is. Daarom is het goed om de beveiliging uit te besteden aan specialisten, zoals G4S Safety Solutions. Je kunt losse diensten afnemen, of voor een pakket kiezen.

Het voordeel van specialisten is dat de expertise aanwezig is en er van de nieuwste technieken gebruik kan worden gemaakt. Behalve aan camerabeveiliging kun je ook denken aan noodsituaties, zoals evacuatieplannen en fittesten.
 

Kijk omhoog Sammy

Boudewijn de Groot zong al dat Sammy omhoog moet kijken. Nu had het in het geval van Sammy niks met de veiligheid van een bedrijf te maken, maar met zijn eigen gemoedstoestand. In ieder geval mag bij de beveiliging het dak niet vergeten worden. Dat gebeurt echter nogal eens. Wat heb je immers op het dak te zoeken?

Gelukkig heeft de technologie niet stilgestaan en kun je met een drone inspectie eenvoudig op hoogte kijken. Dankzij de camera met uitgebreide zoomfunctie zie je alles tot in de kleinste details. In de drone zit zelfs een camera met warmtebeeld, waardoor temperatuurverschillen en daarmee onregelmatigheden worden blootgelegd.


Digitale veiligheid

Digitale veiligheid is een hot item, dat iedere dag weer hotter lijkt te worden. Verschillende ondernemers weten niet meer hoe ze de digitale veiligheid van klantgegevens, medewerkers en bedrijfssoftware kunnen garanderen. Ook dit kun je uitbesteden aan experts die dagelijkse nieuwe beveiligingen bedenken.

Er ligt echter ook een belangrijke taak voor werkgevers, in de vorm van voorlichting voor het personeel. Door ze te wijzen op de gevaren van cybercriminaliteit, creëer je een bewustwording waarmee het hele bedrijf kan worden beschermd. Daarbij gaat het onder meer om het niet openen van linkjes in onbekende mails, maar ook om het uniek maken van wachtwoorden en een
tweestapsverificatie.
 

Voorlichting over veiligheidsplan

Bij de voorlichting van het personeel gaat het niet alleen over digitale veiligheid. Ieder personeelslid moet weten wat te doen in het geval van een calamiteit. Daarvoor heb je om te beginnen een goed plan nodig. Als dit er is, moeten de werknemers op de hoogte worden gebracht. Dit doe je het beste tijdens een bijeenkomst, eventueel gevolgd door een oefening.

Ook daarna zal het personeel scherp moeten worden gehouden, met e-mails, workshops en vergeetde onverwachte oefening niet. Deze is essentieel bij een goed veiligheidsplan.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie