Zoom verbetert machinevertalingen met overname Kites GmbH

Redactie Baaz
Kites team ondersteunt verdere ontwikkeling van Zoom-features voor automatische vertaling

Zoom Video Communications, Inc. (NASDAQ: ZM) kondigt aan dat het bedrijf een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Karlsruhe Information Technology Solutions - Kites, GmbH (“Kites”).
Deze start-up is ontwikkelt real-time oplossingen voor machinevertalingen (‘Machine Translation’, ofwel ‘MT’). De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Kites is opgericht in 2015 en heeft zijn wortels in het Karlsruhe Institute of Technology, waar mede-oprichters Dr. Alex Waibel en Dr. Sebastian Stüker faculteitsleden zijn.
Het getalenteerde team van Kites, bestaande uit 12 onderzoekswetenschappers, zal het engineering-team van Zoom ondersteunen om de MT-mogelijkheden van het bedrijf verder uit te bouwen.
Het doel is om door middel van verbeterde vertaalmogelijkheden in meerdere talen de productiviteit tijdens en efficiëntie van Zoom-meetings te verhogen.

Productivieit
"We zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om onze gebruikers gelukkiger te maken en de productiviteit van vergaderingen te verbeteren.
MT-oplossingen spelen een grote rol in het verbeteren van ons platform voor Zoom-klanten over de hele wereld", zegt Velchamy Sankarlingam, President of Product and Engineering bij Zoom.
"Onze beide bedrijven hebben dezelfde missie om samenwerking makkelijker te maken. Met de hulp van het indrukwekkende team van Kites kunnen we dit ongeacht taal, geografische locatie of andere barrières bereiken.
We zijn er dan ook van overtuigd dat het team een zeer goede fit is voor Zoom."

"Bij Kites werken we om taalbarrières te doorbreken en naadloze interactie tussen talen tot iets alledaags te maken.
Wij bewonderen Zoom al lange tijd voor zijn vermogen om mensen over de hele wereld gemakkelijk met elkaar te verbinden", zeggen Dr. Waibel en Dr. Stüker.
"Zoom is de perfecte partner voor Kites om ons doel te behalen en we kijken uit om mee te werken aan toekomstige innovaties."

Dr. Stüker en de rest van het Kites-team blijven gevestigd in het Duitse Karlsruhe. Zoom is van plan hun team verder uit te bouwen.
Zoom onderzoekt daarnaast de mogelijkheid om in de toekomst een R&D-centrum in Duitsland te openen. Dr. Waibel wordt een Zoom Research Fellow, in deze rol adviseert hij Zoom over MT-onderzoek en de ontwikkeling van verdere oplossingen.

Bezoek het Zoom blog voor meer details over de overname en MT-oplossingen.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie