Als bedrijf een domeinnaam registreren? Met onderstaande tips krijg je direct veel bezoekers

Als bedrijf een domeinnaam registreren? Met onderstaande tips krijg je direct veel bezoekers

Redactie Baaz

Het registreren van de domeinnaam behoort tot een van de belangrijkste ondernemersactiviteiten van een startende ondernemer. Een domeinnaam zegt iets over het bedrijf en tegelijkertijd wil je dat mensen je website gemakkelijk vinden. 

 

Veel mensen gebruiken hun eigen handelsnaam als domeinnaam, maar dat is niet altijd de verstandigste optie. Zeker niet wanneer je een complexe handelsnaam hebt. Maar wat moet je dan wel doen voor een flitsende start? 

Meerdere extensies claimen

Het is verstandig om als bedrijf meerdere extensies te claimen, want dan word je door meer mensen gevonden. Allereerst moet je natuurlijk een domeinnaam registreren met de populairste extensies, namelijk .nl en/of .com. Maar wanneer je werkzaam bent in een specifieke branche, dan is het ook raadzaam om extensies die minder voorkomen te registreren. 

Als je bijvoorbeeld van plan bent om een webshop te runnen, dan kun je de extensie .shop gebruiken. Wil je mensen voorzien van bruikbare en relevante informatie? Registreer dan ook een domeinnaam met .info. Er zijn overigens veel meer mogelijkheden. Er zijn namelijk meer dan 900+ domeinextensies, dus er zijn ongetwijfeld extensies die bij de aard van je onderneming passen. 

Domeinnamen met producten registreren 

Vooral mensen die actief zijn in de verkoop doen er goed aan om domeinnamen met specifieke producten te registreren. Natuurlijk hoeft niet elk product een speciale domeinnaam te krijgen, maar de belangrijkste producten bijvoorbeeld wel. Hierdoor zal het websiteverkeer namelijk toenemen, want mensen komen dan van meerdere plaatsen naar je webshop. 

Registreer buitenlandse domeinnamen wanneer je internationaal gaat ondernemen

De ambitieuze ondernemer is niet alleen in Nederland actief, maar natuurlijk ook internationaal. Steeds meer ondernemers richten zich op de internationale markt. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die actief zijn binnen de E-commerce. Met een bredere doelgroep hebben ze immers de mogelijkheid om meer te verkopen. Maar ook binnen de dienstverlening zijn steeds meer ondernemers internationaal actief. Denk bijvoorbeeld aan copywriters of zzp’ers die actief zijn binnen de IT-branche. 

Als je internationaal gaat ondernemen, dan is het verstandig om ook buitenlandse domeinnamen te registreren. Denk bijvoorbeeld aan .be, .de, .us. Daarmee wek je direct vertrouwen op bij de internationale bezoeker.  

Wat je niet moet doen!

We hebben in de voorgaande alinea’s enkele bruikbare tips gegeven, maar het is ook handig om te weten wat je juist niet moet doen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat je domeinnaam echt iets over je bedrijf of product moet zeggen. 

Registreer niet alleen een bepaalde domeinnaam, omdat je daarmee denkt hoger in de zoekmachines te komen. Dit heeft namelijk niet altijd invloed. De domeinnaam moet bovendien niet te lang zijn en gebruik ook geen rare en verwarrende tekens en cijfers. Onderzoek ook de markt en zorg ervoor dat je domeinnaam origineel is.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie