Geld verdienen met freelancen vanuit huis

Redactie Baaz
In dit artikel geven we je enkele tips zodat jij extra kunt bijverdienen.

Beeld je de volgende situatie eens in. Lekker opstaan in de ochtend, een kopje koffie drinken en meteen gaan werken terwijl je nog in je pyjama aan de eettafel zit. Dat klinkt ideaal, toch? Er zijn genoeg manieren om vanuit je eigen huis geld te verdienen. Je zal ook zeker niet de eerste zijn, want 1 op de 10 personen binnen de Europese Unie is momenteel freelancer. In dit artikel geven we je enkele tips zodat jij  extra kunt bijverdienen.

Teksten schrijven

Als je goed bent met taal en je kunt creatief denken en je ook creatief verwoorden, zijn er talloze mogelijkheden om als freelance tekstschrijver aan de slag te gaan. Je kunt je simpelweg aanmelden bij een website voor freelancers of bij een marketingbureau vragen of ze nog wat hulp kunnen gebruiken.

Als freelance tekstschrijver kun je, mits je natuurlijk een woordentovenaar bent, een aardig zakcentje bijverdienen. Zo kun je je eigen uurloon hanteren, of een prijs per woord bepalen. Als je voor het laatste kiest, besluit je 2ct. per woord te hanteren en schrijf je een tekst van, laten we zeggen, 5.000 woorden? Dan verdien je al €100,-!

Je kan jezelf ook gaan specialiseren op één onderwerp, zoals de reisindustrie of de financiële sector. Er zijn ook bepaalde onderwerpen die zeer weinig concurrentie kennen, waaronder adult en casino’s. Een tekst over gratis gokkasten levert dan ook meer op dan een tekst over een stedentrip naar Praag.

Open je eigen webshop!

Webwinkels, ze zijn overal en ze zijn enorm handig. Je hoeft je deur niet meer uit om iets te kopen. Maar wist je dat het enorm makkelijk is om zelf een webwinkel te beginnen? Nu vraag je je misschien af: 'Waar moet ik dan een webwinkel in beginnen?'. Nou, allereerst moet je hem ergens in beginnen waar jij je goed bij voelt en waar jij vertrouwen in hebt. Lees jij bijvoorbeeld graag boeken? Verkoop dan tweedehands boeken of maak samenvattingen van boeken om deze vervolgens aan scholieren of studenten te verkopen. Ook kun je je creativiteit kwijt en bijvoorbeeld sieraden of zelfgemaakte huisdecoratie verkopen.

Je kunt je eigen webwinkel heel makkelijk beginnen via verschillende sites. Als je alleen al Googelt op 'webwinkel starten' vind je direct talloze resultaten.

Mocht je zelf nu twee linkerhanden hebben, dan zou je ook nog kunnen gaan dropshippen. Je koopt dan in bij een (vaak Chinese) webwinkel en verkoopt deze producten door. Het inkopen van die producten is vaak niet eens nodig, want je kunt, nadat een klant een bestelling heeft geplaatst, ook zelf het product via een andere webwinkel bestellen en bij de klant aan laten komen.

Zoals je ziet is het wel degelijk mogelijk om geld te verdienen vanuit huis. Doe vooral iets wat je leuk vindt, waar jij je energie in kwijt kan en ook iets waar je vertrouwen in hebt. Als hetgeen wat je gekozen hebt namelijk aan die drie punten voldoet, dan is de kans van slagen vele malen groter.

Virtuele assistentie verlenen

Je kan ook vanuit een ander persoon assisteren, dat noemen wij ook wel een virtuele assistent. Sinds de coronacrisis werken steeds meer mensen vanuit huis, waardoor ook de functie als virtuele assistent (VA) steeds vaker voorbij zal komen. Je verricht simpele taken, zoals het verzenden en controleren van mailtjes. Je kan ook de reisplannen voor jouw leidinggevende plannen en de agenda beheren. Een virtual assistent kan genieten van een prima salaris, soms tot wel 50 euro per uur. Echter is een beetje ervaring voor zo’n hoog salaris wel een pré.

Klantenservice vanuit de woonkamer

De meeste bedrijven beschikken over een klantenservice en die moet dagelijks bereikbaar zijn. De medewerkers van de klantenservice zitten tegenwoordig niet altijd meer op een kantoor, maar gewoon thuis in de woonkamer. Je zal telefonische en online service verlenen aan de klanten. Je zal vaak wel eerst even een interne opleiding moeten volgen, maar die duurt hooguit twee weken. Je kan als klantenservicemedewerker vanuit huis een prima salaris opstrijken en je hoeft de deur er dus niet voor uit.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie