Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen
Als bewoner ben jij immers jouw eigen energieleverancier, waardoor jij niet langer afhankelijk bent van de schommelende energieprijzen van de huidige energieleveranciers. Jij bent er immers zelf eentje! Indien jij overweegt enkele zonnepanelen te plaatsen, is het mogelijk dat jij met enkele vragen zit. Wat kosten zonnepanelen? Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen? Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Welke soorten zonnepanelen zijn er? Er zijn veel vragen rondom de zonnepanelen die regelmatig gesteld worden. Wij hebben enkele vragen beantwoord en hieronder uitgeschreven. Hopelijk heb jij er iets aan!
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?
In principe is iedere woning geschikt voor een montage zonnepanelen. Iedere woning is immers voorzien van een dak, ongeacht het dak plat of hellend is. In de meeste gevallen worden de zonnepanelen op het dak geplaatst, aangezien die ruimte in andere gevallen niet gebruikt zal worden en bovendien het minste schaduw vangt. Het is eerder de vraag of jouw woning gunstig ligt voor de plaatsing van zonnepanelen. Indien jij midden in de bossen woont, zul jij veel schaduw hebben, waardoor zonnepanelen kopen niet raadzaam is door de lage opbrengst.
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Hoogstwaarschijnlijk streef jij naar een zo hoog mogelijke opbrengst voor een geschikt huis met zonnepanelen. Op die manier zul jij immers in staat zijn jouw nodige energie grotendeels of geheel te dekken met jouw eigen opgewekte energie om te kijken of jouw huis geschikt is voor zonnepanelen. Dat scheelt een hoop kosten!De hoeveelheid zonnepanelen hangt in dit geval af van de grootte van jouw gezin. In de meeste gevallen zal een gezin aan twaalf tot zestien panelen genoeg hebben. Indien jullie minder panelen plaatsen, is het mogelijk dat jullie de overige stroom alsnog moeten kopen bij de energieleverancier.
Hoe werken zonnepanelen?
Zodra de zonnepanelen blootgesteld worden aan licht, dit kan direct of indirect licht zijn, zal het licht opgevangen worden door de zonnecellen. Hieruit zal gelijkstroom gevormd worden. Doordat gelijkstroom helaas niet bruikbaar is in de woningen, is een omvormer vereist. De omvormer is in staat om het gelijkstroom om te zetten in wisselstroom. Deze stroom is namelijk wel bruikbaar in de woningen.
Hoe lang duurt de montage?
De montage van panelen, de aanleg van bekabeling en het plaatsen van de omvormer zal slechts een dag duren. Hierdoor zul jij nauwelijks last hebben van de montage. Plaatselijke zonnepanelen zijn te vinden met de zoektermen: zonnepanelen Almere of zonnepanelen Apeldoorn.
Lees ook: Tips om duurzaam te ondernemen
Lees ook: Hoe groen verzend jij