Markeringstape op de werkvloer

Redactie Baaz
In magazijnen, fabrieken en andere werkplaatsen kan eenvoudig chaos ontstaan. Er is sprake van opslag en allerlei verschillende soorten goederenstromen. Wanneer deze bedrijfsprocessen niet in goede banen worden geleid, is het overzicht zoek. En een onoverzichtelijke situatie op de werkvloer is onveilig en wil je dan ook voorkomen. Maar hoe doe je dat? Door markeringstape op de werkvloer aan te brengen. Vloerbelijning zorgt namelijk voor overzicht en daarmee voor meer veiligheid.

Veiligheid en overzicht

Veiligheid is een begrip dat iedere werkgever belangrijk acht. Maar in bepaalde sectoren is er extra aandacht voor dit begrip. In fabrieken en magazijnen of andere soorten werkplaatsen is er sprake van goederenstromen. Om deze goederenstromen veilig te laten verlopen is er overzicht nodig. Waar worden de gevaarlijke stoffen opgeslagen? Wat zijn de looppaden? En waar mogen bepaalde goederen gelost worden? Dit zijn allemaal vragen waarop het antwoord voor werknemers duidelijk moet zijn. Is dit niet duidelijk? Dan ontstaat er een onoverzichtelijke en gevaarlijke situatie. Gelukkig kun je met behulp van vloer tape relatief eenvoudig overzicht op de werkvloer creëren. Het markeringstape lijkt misschien een kleine toevoeging op de werkplaats. Maar de invloed van het tape op de veiligheid is groots.

Zelf de vloerbelijning aanbrengen

Markeringstape is dus hét middel om op een eenvoudige manier veiligheid op de werkvloer te creëren. Zo kun je met het tape de looprichtingen aanduiden. Maar ook gevaarlijke stoffen en tal van andere soorten goederen en situaties kunnen worden aangeduid. Maar hoe maak je deze aanduidingen? Hoe breng je de belijning op de vloer aan? Het aanbrengen van markeringstape op de vloer is eenvoudig. Je kunt dit dan ook gewoon zelf doen. Wel is het van belang om vooraf een situatieschets te maken. Hoe zijn de looproutes nu? Wat is de huidige situatie en wat kan er beter? Op basis van deze informatie kun je vervolgens een plan uitwerken. En aan de hand van dit plan kun je het tape op de juiste plekken aanbrengen.

Verschillende soorten markeringstape

Geen enkele vloer is hetzelfde. Waar in het ene magazijn een mooie gecoate vloer ligt, heeft een ander magazijn een oneffen betonvloer. Deze verschillende vloersoorten vragen ook om verschillende soorten tape. Op een gladde vloer blijven alle soorten markeringstape plakken. Maar dat geldt niet voor een ruwe vloer met uitstekende delen. Hiervoor is een flexibele tapesoort noodzakelijk. Gelukkig is het aanbod markeringstape groot. Er zijn allerlei verschillende soorten tape verkrijgbaar waardoor er voor elke werkvloer geschikte tape te vinden is. Met welke soort markeringstape ga jij overzicht creëren op de werkvloer?

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie