Mitch Evans pakt zilver voor Jaguar TCS Racing na meeslepende E-Prix onder de zon van São Paulo

• Jaguar TCS Racing zet sterke start seizoen 2024 voort met vier podiumplaatsen in eerste vier races
  • Na vierde ronde van ABB FIA Formula E World Championship 2024 staat Nick Cassidy eerste en Mitch Evans derde in coureursklassement
  • Jaguar TCS Racing leidt teamklassement met 96 punten
  • Volgende race vindt plaats op zaterdag 30 maart in Tokyo (Japan)

Met een tweede plaats in de E-Prix van São Paulo stond Mitch Evans voor het eerst op het podium in het ABB FIA Formula E World Championship 2024. Dankzij die prestatie behaalde Jaguar TCS Racing zijn vierde podiumplaats in evenveel races.

In de Anhembi Sambadrome hadden de carnavalsveren plaatsgemaakt voor de elektrische raceauto’s en er hing energie in de lucht toen de 22 coureurs hun bolides het circuit op stuurden.

Na een sterke kwalificatie, waarbij hij doordrong tot de kwalificatieduels, stond Mitch Evans op P4 op de startgrid. Hij reed vervolgens met zijn Jaguar I-TYPE 6 een indrukwekkende race onder de zon van São Paulo. Evans, die afwisselend verdedigde en aanviel tijdens de 34 ronden tellende race, behield lang de tweede plaats achter Sam Bird van NEOM McLaren. Zes ronden voor de finish nam hij echter de leiding, waarna Evans en het team de race strategisch beheersten in de laatste ronden. Met nog twee bochten te gaan werd de accutemperatuur echter te hoog, waardoor de auto vermogen verloor. Daardoor kon Sam Bird hem alsnog passeren en de overwinning pakken.

Nick Cassidy was vastbesloten om op te klimmen vanaf zijn negende plek bij de start van de race en reeg de bochten van het 2,93 kilometer lange circuit vlot aan elkaar. In de beginfase concentreerde hij zich op energiebeheer en het behouden van een goede positie. Helaas werd Nick verrast door het zogenoemde accordeon-effect – waarbij het startveld vóór een bocht in elkaar schuift, waardoor de auto’s elkaar dreigen te raken. Dat resulteerde in schade aan de voorvleugel van zijn auto, waardoor hij uiteindelijk moest opgeven.

Na een kwart van het seizoen van het wereldkampioenschap 2024 blijft Jaguar TCS Racing stevig aan de leiding in het teamklassement, met 96 punten en een indrukwekkende voorsprong van 35 punten.

Hoewel hij afgelopen weekend geen punten pakte, behoudt Nick Cassidy zijn koppositie in het coureursklassement, terwijl Mitch Evans naar de derde plaats opklom.

Door: Redactie Baaz