Nederlandse gamestudio Vlambeer brengt collectie games onder bij Beeld en Geluid

Redactie Baaz

De Nederlandse gamestudio Vlambeer schenkt twaalf games aan Beeld en Geluid. Twee van deze games zijn onderdeel van de Nederlandse Gamescanon, waarin mijlpalen in de Nederlandse gamegeschiedenis worden getoond. Vlambeer zette de afgelopen jaren wereldwijd de Nederlandse Indie Game-industrie op de kaart. Oprichters Rami Ismail en Jan Willem Nijman besloten in oktober 2020 na tien jaar de deuren te sluiten. 

‘We zijn trots het nalatenschap van deze invloedrijke gamestudio in onze collectie te mogen verwelkomen. (Nederlandse) Games vormen een belangrijk onderdeel van het medialandschap, waarbinnen deze games van Vlambeer een unieke aanwinst voor ons instituut zijn,’ aldus Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid.

'Het is een fijn gevoel dat Beeld en Geluid zich inzet voor archivering. Iedereen zegt altijd "wat op het internet staat is voor eeuwig" maar qua games valt dat nog vies tegen. De technologie ontwikkelt zich snel en voor je het weet zijn dingen niet meer speelbaar, al dan niet verloren gegaan. We zijn dankbaar voor deze inzet!' aldus Jan Willem Nijman, oprichter Vlambeer.

Onder de twaalf ontvangen games bevinden zich titels als Nuclear Throne, Ridiculous Fishing, Serious Sam: The Random Encounter, Super Crate Box en Luftrausers. Super Crate Box en Ridiculous fishing zijn terug te vinden in de Nederlandse Gamescanon. 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie