De beste tech-gadgets en tools voor de ondernemer

De beste tech-gadgets en tools voor de ondernemer

Redactie Baaz

Een ondernemer heeft het druk genoeg. Alle hulp is welkom om de zaken gesmeerder te laten lopen, zeker ook technische hulp. En dat is er genoeg. Baaz pikt enkele van deze tools uit de enorme stapel. Technisch vernuft uit de koker van Amazon, maar ook van startups en veelbelovende Kickstarter-projecten.

Amazon Chime

We beginnen bij het bedrijf dat lijkt te grossieren in technologische hebbedingen. En nu komt ook de ondernemer aan zijn trekken bij de Amerikaanse internetgigant Amazon. Dat heeft de zakelijke applicatie Chime in februari gelanceerd. Deze applicatie is bedoeld voor videogesprekken en videovergaderingen. Amazon stelt de dienst beschikbaar voor Android, iOS, Mac- en Windows-systemen. Via de desktops kunnen 16 gebruikers deelnemen aan het videogesprek, terwijl dat aantal bij de mobiele versies op acht ligt.

De dienst moet zich onder meer door het prijskaartje onderscheiden van concurrenten als Skype. Zo biedt Chime een gratis Basic-versie, een Plus-versie van 2,50 dollar en een Pro-versie van 15 dollar. Bij de duurste versie ligt het aantal maximale deelnemers zelfs op honderd.  Daarnaast hecht Amazon veel waarde aan de beveiliging van Chime. Dit gebeurt bijvoorbeeld met 256-bit encryptie, wat het bedrijf doorgaans voor zijn andere zakelijke diensten gebruikt. 

uArm Swift

Van de grootmacht naar de kleine maar o zo innovatieve spelers in tech. Altijd al een extra arm willen hebben waardoor je niet door de koffie hoeft te roeren? Of misschien wil je hem wel gebruiken voor een potje airhockey? Of – want dat is natuurlijk wat wij willen –inzetten op de werkvloer? Al dit soort dromen worden als het goed is werkelijkheid met het Indiegogo-project uArm Swift.

Het doel van 10.000 dollar is inmiddels al ruimschoots overschreden. De vroege versies van de uArm Swift zijn dan ook al uitverkocht, maar voor minimaal 289 dollar heb je al de basisversie die in mei zal verschijnen. Check de site om te ontdekken wat de robotarm allemaal nog meer kan!​​​

Stroomlijn je zakelijke mail met InboxZero

Te veel e-mails! We klagen er vaak over. Uit deze problematiek werd InboxZero geboren, en is inmiddels uitgegroeid tot een populaire e-mailapplicatie. In 2015 werd InboxZero in de Belgische appstore gebracht. Deze app daagde volgens de makers alle dogma’s uit die al jaren opgelegd werden door de softwaregiganten en ging de concurrentie aan met de allergrootsten uit de technologiewereld. Het product kende in België een enorme groei en werd al van bij het begin beschouwd als een echt innovatief product.

Je e-mails zullen middels InboxZero verschijnen in conversaties: een opeenvolging van kleurrijke chatbubbels tussen gesprekspartners geeft je de kans om snel te bladeren tussen al je uitwisselingen met een contactpersoon in een unieke conversatie. 

Om het bladeren tussen de e-mails te vergemakkelijken, zorgt een slim algoritme ervoor dat je e-mails opgeschoond worden en enkel het essentiële gedeelte weergegeven wordt. Dit maakt e-mails lezen volgens de makers aangenamer. InboxZero gaat zelfs een stap verder door de kans te geven om Facebook- en LinkedIn-profielfoto’s van je contactpersonen te integreren. Logo’s van bedrijven worden ook geïntegreerd om te zorgen voor een unieke ervaring.

De applicatie biedt functies zoals herinneringen toevoegen aan je e-mails zodat ze terug verschijnen op het juiste moment. Een andere belangrijke functie is de mogelijkheid om een overzicht te krijgen van al de bijlagen die uitgewisseld zijn met een bepaalde contactpersoon.

Luxafor

Collega's die ongevraagd hun weekend of hun relatiesores uit de doeken doen, of een collega die gewoon te lang blijft hangen als hij vraagt of je nog koffie wilt. Met een LED-lampje kun je vanaf nu aangeven niet gestoord te willen worden.

Met de Luxafor (foto) kun je laten zien of je best tijd hebt om gestoord te worden of juist enorm gefocust bent en geen afleiding kunt gebruiken. Volgens onderzoek broodnodig, want we zijn zo'n 86 minuten per dag kwijt aan afleidende collega's op de werkvloer. 

Het LED-lampje komt in drie uitvoeringen: eentje die rechtop je bureau staat, eentje die je vastklikt aan je monitor en een mini. Via USB of bluetooth maakt hij connectie met je iPad of laptop. De Luxafor is te koop via Kickstarter en kost tussen de 17 en 27 euro.

Lampix: de augmented reality-lamp

Nog zo'n uiterst handig gadget voor de ondernemer. Het gaat om waarschijnlijk de slimste lamp die je ooit hebt gezien. De 'Lampix' is een augmented reality-lamp waarmee je presentaties kunt geven, kunt kopiëren maar ook spelletjes kunt spelen.

De slimme Lampix beschikt over een wifi-verbinding en maakt het mogelijk om van alles vanaf een smartphone of computer naar de lamp te sturen die op een gladde ondergrond kan projecteren. De 8 megapixel-camera kan objecten en lichaamsonderdelen herkennen zodat er interactie met de Lampix mogelijk is. Zo kun je bijvoorbeeld een papier door de lamp laten kopiëren die het meteen naar een printer kan sturen of kan mailen.

De Lampix werkt samen met Nespresso. Zo hebben ze een game gelanceerd, ‘Tower Defence’, waarbij gebruikers Nespresso-cupjes gebruiken als torens die kunnen schieten op digitale blokjes.

De Lampix werkt tot nu toe alleen goed in een niet al te lichte ruimte en op een gladde ondergrond. Het bedrijf wil een duurder model lanceren dat deze obstakels kan omzeilen. De projector-lamp zal eind dit jaar beschikbaar zijn en zal zo’n 300 dollar gaan kosten.

Skype for Business in je auto

Volvo zet connectiviteit op 1 door het aanbieden van ‘Skype for Business’ van Microsoft in de Volvo 90-serie. Volvo is de eerste autofabrikant die dit mogelijk maakt. Skype for Business wordt wereldwijd gebruikt door miljoenen werknemers en -gevers. Het geeft de inzittenden van de Volvo S90, V90 (Cross Country) en XC90 de mogelijkheid hun geplande gesprekken te bekijken, inclusief de gegevens van alle deelnemers. Om deel te nemen hoeft de gebruiker slechts het centrale 9-inch touchscreen aan te raken. 

‘Skype for Business’ is een nieuwe grote stap voorwaarts voor wat betreft de connectiviteit van onze auto’s’, vertelt Anders Tylman-Mikiewicz, President Consumer Connectivity Services bij Volvo Car. ‘In combinatie met autonoom rijden zien we mogelijkheden als deze uiteindelijk leiden tot een toekomst waarin bijvoorbeeld managers minder tijd in hun kantoor hoeven te besteden. Het is het begin van een volledig nieuwe visie op hoe we onze tijd in de auto doorbrengen.’ 

De integratie van ‘Skype for Business’ sluit naadloos aan op de wens van het Zweedse automerk om het leven van de berijders van zijn auto’s gemakkelijk en veiliger te maken. Met de samenwerking met Microsoft bekijkt Volvo ook de mogelijkheden van Cortana. Met deze slimme persoonlijke assistent is een vloeiende spraakherkenning mogelijk. En wanneer het inzicht heeft in het dagelijks leven van inzittenden kan het door hun behoeften te voorspellen hun leven verder vergemakkelijken.

De technische regenjas

Regenjassen zijn van oudsher per definitie allesbehalve florissant en comfortabel, maar doorweekt op een zakelijke afspraak aan komen waaien is vanzelfsprekend ook geen optie. Het Amsterdamse modelabel Senscommon bewijst met 'The Cyclist Raincoat' dat regenjassen geen noodzakelijk kwaad hoeven te zijn.

De regenjas is gemaakt van een technische stof die Senscommon zelf ontwikkelde, een combinatie van nylon en polyester. Om de jas waterdicht en ademend te maken, werd The Cyclish Raincoat bekleed met Hipora-stof en afgemaakt met een speciale coating voor een matte afwerking. Een splitzoom moet de benen van fietsers droog houden. De capuchon is verstelbaar en daardoor geschikt voor iedereen.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie