Volkswagen onthult de Caddy Maxi Solar koelwagen

Volkswagen onthult de Caddy Maxi Solar koelwagen

Redactie Baaz

Volkswagen Bedrijfswagens is deze week prominent aanwezig op de Horecava. Volkswagen Bedrijfswagens focust zich er op duurzaam transport en toont de Caddy Maxi Solar koelwagen.

Goede voorbeelden zijn de Solar koelwagens van Volkswagen Bedrijfswagens, die zijn uitgerust met een innovatief elektrisch koelsysteem dat hoofdzakelijk door de zon wordt gevoed. Dankzij een nauwe samenwerking met ombouwspecialisten kan Volkswagen Bedrijfswagens voor elk gebruik en iedere toepassing een geschikte, efficiënte koelombouw op maat leveren.

Optimale temperatuurbeheersing

Volkswagen Bedrijfswagens levert Solar koelwagens op basis van de Caddy, Transporter en Crafter en toont op de Horecava stand de Caddy Maxi. Het volledige dak van deze extra ruime Caddy bestaat uit hoog rendement zonnepanelen. Daardoor is de transportkoeling niet langer afhankelijk van de brandstofmotor en blijft het koelsysteem bij stilstand en een uitgeschakelde motor tot een half uur doorkoelen, voor een optimale temperatuurbeheersing in de laadruimte. Op deze wijze besparen gebruikers uit de horeca, detail- en groothandel aanzienlijk op de brandstofkosten en dragen zij bij aan een duurzaam en milieuvriendelijk vervoer van gekoelde producten in de stad.

Naast de Solar koelwagens kunnen ondernemers - waaronder bezorgdiensten en andere transporteurs - ook kiezen voor de emissievrije, volledig elektrisch aangedreven stadsbesteller e-load up! en heeft Volkswagen Bedrijfswagens tevens load-up! varianten op benzine en CNG. De Caddy is ook leverbaar met varianten op CNG.

Ontwikkeling van elektrische voertuigen

Bovendien zet Volkswagen Bedrijfswagens nadrukkelijk in op de ontwikkeling van elektrische voertuigen, bijvoorbeeld met de Volkswagen e-Crafter die dit najaar volgt. Deze 100% elektrisch aangedreven e-Crafter is al voor zijn marktintroductie onderscheiden met de ‘Europese Transportprijs voor Duurzaamheid’ in de categorie ‘Transport- en bestelwagens’.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie