De meeste goede voornemens zijn financieel van aard
Goede voornemens horen bij de jaarwisseling. Een nieuw jaar biedt immers nieuwe kansen om het beter te doen, iets anders te doen, of eindelijk je droom in vervulling te laten gaan. Veruit de meeste goede voornemens zijn echter financieel van aard, dat blijkt uit onderzoek van overheidsplatform Wijzer in Geldzaken.
De meeste mensen hebben als goede voornemens zuiniger aan te doen (37 procent) gevolgd door minder onnodige uitgaven maken (36 procent) en niet rood staan (26). Als het om besparen gaat willen mensen in 2019 voornamelijk minder uitgeven aan dagelijkse boodschappen (38 procent), winkelen (33 procent) en energie (27 procent), aldus Wijzer in Geldzaken.
LEES OOK: Gemiddelde loonstrook valt in januari 2019 hoger uit
Financiële veranderingen in 2019
Dat veel mensen aan hun portemonnee denken rond de jaarwisseling is niet zo vreemd. Elk jaar verandert er namelijk veel op financieel gebied: van loonsverhogingen en nieuwe bijtellingen, tot veranderingen in het belastingstelsel. Dit jaar is dat niet anders. Zo gaat het lage btw-tarief omhoog en moeten dure elektrische auto's gewoon gaan geloven aan de bijtelling van 21 procent.