Banking Circle wist ambitieuze groeitempo in 2021 vast te houden
Gelicenceerde betalingsbank Banking Circle heeft in 2021 zijn bedrijfsprestaties fors verbeterd. Belangrijke mijlpalen waren onder meer:
- Meer dan tweehonderd financiële instellingen maken inmiddels gebruik van de mogelijkheden van Banking Circle in Europa;
- Er werden meer dan dertien miljoen virtuele IBAN-rekeningen aan institutionele klanten verstrekt;
- Vereffening van zes procent van de complete e-commercestroom in de B2C-markt;
- Een betalingsvolume van 267 miljard euro en honderd miljoen overschrijvingen;
- Twintig miljoen maandelijkse transacties verwacht tegen het einde van 2022.
Bankvergunning en cloud bepalend
De bankvergunning van Banking Circle is een belangrijke factor om financiële instellingen van dienst te zijn. Daarmee kan Banking Circle betalingsbedrijven en financiële instellingen aan snelle en kostenefficiënte grensoverschrijdende transacties helpen. Banking Circle heeft daarnaast geprofiteerd van de overstap naar de cloud die het in 2021 voltooide. Hierdoor kan de organisatie tegemoetkomen aan de behoeften van zijn klanten zonder de vertragingen die inherent zijn aan het gebruik van legacy technologie. Banking Circle vereffent inmiddels zes procent van de Europese e-commercestroom in de B2C-markt en is op koers om zijn activiteiten in Azië en de Verenigde Staten dit jaar uit te breiden.
Laust Bertelsen, de CEO van Banking Circle, bevestigt dat 2021 een cruciaal jaar was: “We bleven gefocust op onze kerndoelstelling: het terugdringen van de tijd en kosten die gepaard gaan met internationale betalingen door de ontwikkeling van een eersteklas netwerk van correspondentenbanken. Om deze ambitie te kunnen realiseren hebben we onze pool van engineers en developers fors uitgebreid. We hebben daarnaast onze investeringen in artificial intelligence op peil gehouden. Dit doen we om de effectiviteit van onze processen voor het bestrijden van witwaspraktijken te verbeteren, welke we toepassen op transacties die we namens onze cliënten uitvoeren.”
Banking Circle biedt momenteel toegang tot vijftien lokale clearingsystemen. Hiertoe maakt het gebruik van een combinatie van zijn eigen aansluiting op directe clearing met centrale banken en clearing via partnerbanken. Daarmee kan Banking Circle ondersteuning bieden voor internationale betalingen in 25 valuta’s. In 2021 voegde Banking Circle de Deense kroon toe als valuta voor directe clearing. Het ging daarnaast een samenwerking aan met SIA, een vooraanstaande aanbieder van hightech betalingsdiensten en -infrastructuren. Dat deed het in het kader van de introductie van zijn nieuwe dienst voor directe betalingen in Europa. Deze dienst is verbonden met de infrastructuurdienst TARGET Instant Payment Settlement (TIPS) van het Eurosysteem.
Anders la Cour, de CEO van de Banking Circle Group: “Door de coronacrisis is het tempo van digitalisering van financiële diensten in een stroomversnelling geraakt. Met het oog hierop hebben we een systeem van gelieerde bedrijven ontwikkeld waarvan Banking Circle het middelpunt vormt. Of het nu gaat om wereldwijde grensoverschrijdende betalingen, rekeningen, liquiditeitsbeheer, revenue-based financing, zakelijke betalingen, kaartverstrekking, B2B Buy Now Pay Later of account-to-account-betalingen, ons ecosysteem biedt toegang tot moderne financiële oplossingen voor enkele van ’s werelds grootste en meest succesvolle bedrijven die het tempo van digitalisering ten aanzien van hun klantgerichte processen en toevoerketen willen opvoeren.”