Luiss Business School lanceert haar eerste reeks lezingen in hartje Amsterdam

Luiss Business School lanceert haar eerste reeks lezingen in hartje Amsterdam

Redactie Baaz

De school organiseert in november een reeks lezingen met topsprekers zoals internationale academische professoren, experts uit de industrie, topleiders en succesvolle ondernemers

Luiss Business School is de Business en Management school van Luiss Guido Carli University en behoort tot een van de beste van Europa. In 2020 heeft de school de eerste internationale Hub geopend in Amsterdam, een van de meest levendige en innovatieve steden van Europa. De komende tijd zal de Amsterdamse Hub zich focussen op het organiseren van een reeks lezingen met topsprekers, zoals Henry Chesbrough, topleiders van o.a. ABN Amro en succesvolle ondernemers.

“Nederland beschikt over de meest traditionele en innovatieve bedrijven. Jonge, creatieve en gemotiveerde mensen over de hele wereld komen naar Nederland op zoek naar carrièremogelijkheden. Dit is de ideale basis voor een internationale expansie en het doel van de Hub is om, o.a. met deze lezingen, kennis te verrijken.” aldus José D'Alessandro, Head of Business van de Amsterdamse Hub.

Lezingen met topsprekers

De Amsterdamse Hub van Luiss Business School brengt op 14 november professor Henry Chesbrough, een van de beste bedrijfskunde geleerden ter wereld en de bedenker van de term ‘Open Innovation’, naar Nederland. De professor zal tijdens de lezing de resultaten van zijn doorlopende onderzoek naar de wereld van innovatie presenteren en met het publiek de toekomstperspectieven bespreken.

Op 30 november organiseert de school ‘Powering Connectivity through Integrated Thinking’, een lezing over duurzaamheid in samenwerking met het IRFS foundation. Er zullen topleiders uit het bedrijfsleven van o.a. ABN Amro spreken tijdens de lezing.

Het Luiss Business School onderwijsmodel

Luiss Business School biedt met hun ‘leiders voor een betere wereld’ motto hoger onderwijs voor de ondernemers van de toekomst. De school gelooft dat het onderwijsmodel veel verder gaat dan de ontwikkeling van functionele vaardigheden. Elk programma is ontworpen om te anticiperen op een specifieke marktbehoefte. Met als doel studenten op te leiden als innovatieve leiders die in staat zijn veranderingen te implementeren.

“Het leiderschap van vandaag en de toekomst is meer dan een reeks verworven competenties, en heeft zowel persoonlijke als professionele groei nodig. Elk individu en elke organisatie heeft specifieke behoeften die een op maat gemaakte aanpak vereisen.” zegt Joris Ebbers, Professor en Academic Dean van de Amsterdamse Hub.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie