Boulderstation haalt al ruim 80.000 euro op met crowdfunding

Boulderstation haalt al ruim 80.000 euro op met crowdfunding

Redactie Baaz

René Geerlings, Jesse van der Werf en Irene Pieper willen na de zomer Boulderstation Enschede openen. Een plek waar sportieve ontwikkeling centraal staat  en die bijdraagt aan het volwassen worden van boulderen als nieuwe Olympische sport. Om de locatie in hartje Enschede te kunnen openen zijn de ondernemers een crowfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. In korte tijd haalden zij samen met betrokkenen ruim 80.000 euro op. Het streven is om uiteindelijk 150.000 euro op te halen.

Boulderstation 

Het Boulderstation is opgericht door René Geerlings, Jesse van der Werf en Irene Pieper, drie ondernemers met een passie voor klimmen. Tijdens de Olympische Spelen in 2020 stond sportklimmen voor het eerst op het programma, sindsdien is boulderen steeds populairder geworden. Toch is er in de omgeving van Enschede maar één boulderhal te vinden. 

“We geloven dat er ruimte is voor nog een boulderhal. Vanuit mijn passie als ex-wedstrijdklimster en Nederlands kampioen Boulderen vind ik het belangrijk om van het Boulderstation een plek te maken waar men plezier kan beleven aan deze sport, maar het is ook een plek waar klimmers die later willen meedoen in de top, optimaal kunnen trainen.” stelt Pieper. 

Crowdfunding 

Om het Boulderstation te kunnen financieren zijn de ondernemers een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow. Op die manier worden de plannen gefinancierd door een groep betrokken investeerders. In een korte tijd is er al ruim 60.000 euro geïnvesteerd door fans van het Boulderstation. 

“We zijn nog maar net onderweg met onze crowdfunding campagne, maar wat kregen we al veel super mooie reacties binnen van mensen, die net als wij, geloven in dit plan. Dit geeft nog meer energie om van Boulderstation de tofste boulderhal van Nederland te maken.” aldus Pieper. 

Het minimale doelbedrag van de crowdfunding campagne staat op 150.000 euro. Daarmee willen de ondernemers onder andere mooie grepen kopen en douches en kleedkamers bouwen. Als er meer geïnvesteerd wordt, dan komt er ook een kinderstation. 

De crowdfunding is een leningcampagne, de geïnvesteerde bedragen worden in vijf jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 4%. Daarnaast worden investeerders afhankelijk van het geïnvesteerde bedrag beloond met extra’s zoals een rittenkaart. Er kan nog geïnvesteerd worden tot 20 augustus 2023. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie