Welke verzekering past het beste bij jouw brommer?
Als je een gemotoriseerd voertuig hebt waarmee je op de openbare weg wilt rijden, moet je deze laten verzekeren. Zonder verzekering ben je in overtreding, maar er zijn meer redenen om een verzekering af te sluiten. Je loopt namelijk ook enorme financiële risico’s wanneer je zonder verzekering gaat rijden. Het is daarom belangrijk om je zaakjes goed te regelen. Hiermee voorkom je dat je in aanraking komt met justitie, maar ook dat je jezelf niet in de financiële afgrond stort. We leggen je graag uit hoe je een goede verzekering kunt afsluiten.
Waar let je op als je een verzekering wilt gaan afsluiten?
Wie een verzekering voor zijn of haar brommer wil afsluiten, hoeft niet te kijken naar het merk brommer dat je hebt. Wat voor je verzekeraar van belang is, is de leeftijd van je brommer. Dat heeft te maken met de dagwaarde van je voertuig. Het is namelijk zo dat hoe ouder je voertuig is, hoe lager de dagwaarde ervan zal zijn. Dat betekent dat je op een gegeven moment op het punt komt waarop het niet meer rendabel is om schade te laten herstellen. De kosten van dit proces zullen hoogstwaarschijnlijk boven de dagwaarde van je voertuig uitstijgen. In zo’n situatie is het beter om een andere brommer te kopen. Je bent dan namelijk voordeliger uit. Een passende verzekering houdt rekening met de leeftijd van je brommer. Vandaar dat als je bijvoorbeeld een brommerverzekering van Univé afsluit, je zult zien dat je dan kunt kiezen uit diverse leeftijdscategorieën. We bespreken de opties met je.
Kies de verzekering die past bij de leeftijd van je brommer
De leeftijd van je brommer is belangrijk voor welke polis je nodig hebt. Heb je een nieuwe brommer gekocht, of een die maximaal twee jaar oud is, dan kun je kiezen voor de allriskverzekering. Met deze polis kun je alle vormen van schade laten herstellen omdat het de meest uitgebreide polis is die bestaat. Heb je een brommer van tussen de twee en vier jaar oud, dan kun je beter voor de WA Plus bromfietsverzekering gaan. Met dit pakket kun je nog altijd veel schade laten herstellen, maar niet wanneer je deze zelf opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Schade aan je helm en dergelijke onderdelen vallen wel onder je polis. Tot slot, heb je een brommer van meer dan vier jaar oud, dan is het niet nodig om deze uitgebreid te verzekeren. Je hebt dan voldoende aan de WA-basisverzekering. Met dit pakket voldoe je aan je wettelijke plicht, maar je kunt er zelf geen schade mee claimen. Bij schade is het voordeliger een andere brommer te kopen.
Bekijk of je ook aanvullende verzekeringen wilt toevoegen
Je zult zien dat de verzekering voor je brommer bestaat uit twee onderdelen: de verplichte basisverzekering en daarnaast vrijblijvende aanvullende verzekeringen. We raden je aan om deze even te bekijken. Hoe meer je afsluit, hoe meer voordeel je kunt pakken. Je kunt bijvoorbeeld pechhulp toevoegen aan je polis. Zo weet je zeker dat je alsnog thuis komt wanneer je brommer er mee ophoudt. Wil je daarnaast ook je speed pedelec verzekeren? Doe het allemaal bij een en dezelfde partij om te profiteren van pakketkorting. Bovendien bewaar je op deze manier overzicht over je polissen zodat je niet iets over het hoofd ziet. Kijk even op de site van je verzekeraar om je pakket vandaag nog af te sluiten. Het is zo klaar. Je kunt gelijk met je brommer de weg op. We wensen je vele fijne ritjes toe dit jaar!