PETRONAS Lubricants International en IVECO introduceren Urania Next OW-16 motorolie tijdens IAA transportation 2024

PETRONAS Lubricants International en IVECO introduceren Urania Next OW-16 motorolie tijdens IAA transportation 2024

Redactie Baaz

PETRONAS Lubricants International (PLI) en IVECO zetten zwaar transport opnieuw op de kaart met de lancering van Urania Next 0W-16, de eerste 0W-16 motorolie die speciaal is ontwikkeld voor zware voertuigen. Het product heeft de laagste viscositeit voor zware vrachtwagens en is van 17 tot 22 september 2024 te zien op de IVECO-stand tijdens IAA Transportation 2024, een toonaangevende industrietentoonstelling voor logistiek, bedrijfsvoertuigen en transport in Hannover.

De samenwerking tussen PLI en IVECO was essentieel voor de ontwikkeling van Urania Next 0W-16. Dankzij grondig, gezamenlijk onderzoek en ontwikkeling hebben de twee bedrijven een smeermiddel ontwikkeld dat uitzonderlijke prestaties en efficiëntie levert, met name voor zware vrachtwagens.

Innovatieve oplossingen voor efficiënt zwaar transport

Urania Next 0W-16 is speciaal ontworpen voor IVECO's S-Way, T-Way en X-Way modellen die zijn uitgerust met de XCursor 13-motor. De motorolie biedt een ongeëvenaarde brandstofefficiëntie dankzij de formule met lage viscositeit, waardoor de wrijving vermindert en het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot dalen. De geavanceerde Ultra Low Ash-technologie maakt, zelfs met bio-component brandstoffen, olieverversingsintervallen van 150.000 km mogelijk, waardoor onderhoudskosten en stilstand tot een minimum worden beperkt.

“Deze samenwerking markeert een belangrijk moment in de evolutie van het zware transport”, zegt Ravi Tallamraju, Group Chief Technology Officer bij PETRONAS Lubricants International. “PETRONAS Lubricants International is toegewijd aan het optimaliseren van voertuigprestaties en Urania Next 0W-16 is een voorbeeld van onze inzet om baanbrekende oplossingen te bieden voor de veranderende eisen van de industrie. Door nauw samen te werken met IVECO om de synergie tussen motoren en smeermiddelen te bevorderen, zijn we in staat om sneller te innoveren en vooruitgang in de sector te stimuleren.”

“Als leiders in de transportsector laat deze samenwerking zien hoe organisaties kunnen samenwerken om innovaties te creëren die zowel energiezuinig als hoogpresterend zijn. De samenwerking met PETRONAS Lubricants International onderstreept IVECO's inzet om de productiviteit van zijn klanten te verbeteren. Onze zware vrachtwagens, die zijn uitgerust met de nieuwe XCursor 13-motor die optimaal werkt op zijn piekefficiëntie met de co-branded Urania Next 0W-16 van IVECO, vertegenwoordigen een belangrijke stap voorwaarts in brandstofefficiëntie en motortechnologie”, zegt Marco Baffoni, Head of Customer Service bij IVECO.

Urania Next 0W-16: een nieuwe standaard voor motorbescherming

De op maat gemaakte formulering, die bestaat uit een combinatie van PETRONAS ETRO+ basisolie en een hoogwaardige additieventechnologie, biedt superieure motorbescherming en verlengt de levensduur van de motor. Bovendien is Urania Next 0W-16 klaar voor Euro7 en compatibel met nabehandelingssystemen, in lijn met de nieuwste milieuwetgeving.

Op de beursstand kunnen bezoekers het uitgebreide assortiment van IVECO’s lichte, middelzware en zware commerciële voertuigen ontdekken. Ook is PLI's portfolio van geavanceerde Fluid Technology Solutions™, die ook worden gebruikt in IVECO-voertuigen, te bekijken, zoals: PETRONAS Iona, PETRONAS Tutela en PETRONAS Paraflu UP.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie