Mollie versterkt positie in VK met aanstelling van Dave Smallwood
Groei in Verenigd Koninkrijk belangrijke stap in Europese expansiestrategie

Mollie versterkt positie in VK met aanstelling van Dave Smallwood

Redactie Baaz

Mollie, een van de snelst groeiende financiële dienstverleners van Europa, stelt Dave Smallwood (45) aan als Managing Director in het Verenigd Koninkrijk. Smallwood heeft meer dan twintig jaar ervaring bij grote organisaties in de financiële sector. Zo werkte hij onder andere bij American Express, PayPal en Super Payments. Zijn aanstelling is een belangrijke stap in Mollies strategie om haar positie in het Verenigd Koninkrijk verder te versterken en haar bredere expansieplannen in Europa te realiseren.

Ook hiervoor timmerde Mollie al hard aan de weg in het Verenigd Koninkrijk: in het eerste kwartaal van 2024 is de omzet meer dan verdubbeld ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2023. Daarnaast ontving de financieel dienstverlener eind 2023 een vergunning als betaalinstelling van de Financial Conduct Authority, de Britse tegenhanger van de AFM. Ook lanceerde Mollie begin dit jaar haar geïntegreerde dienst voor zakelijke financiering, Mollie Capital, in het Verenigd Koninkrijk. Tot slot werd er geïnvesteerd in het personeel en is het team sinds 2023 met meer dan zestig procent gegroeid. Momenteel zijn er 26 medewerkers in het Verenigd Koninkrijk.

Toonaangevende speler in Europese betaalmarkt

Mollies versterkte aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk is een belangrijk onderdeel van haar bredere Europese expansiestrategie. Waarbij Mollie niet alleen haar klantenbasis verder wil uitbreiden, maar zich ook inzet om haar diensten verder te diversifiëren en meer waarde te bieden aan bedrijven in verschillende markten. Om zo haar positie als toonaangevende speler in de Europese betaalmarkt verder uit te bouwen.

Dave Smallwood, Managing Director van Mollie VK: “Het Verenigd Koninkrijk heeft de grootste e-commercemarkt van Europa. Desondanks voelen ondernemers zich daar nog onvoldoende gesteund door de betalingssector. Dit komt onder andere door de financiële bureaucratie die in het Verenigd Koninkrijk heerst en het gebrek aan klantsupport bij de gevestigde financiële dienstverleners.

Bij Mollie zijn we vastberaden om hier het verschil in te maken. Wij willen organisaties in heel Europa geavanceerde financiële tools en klantondersteuning bieden, zodat zij zich kunnen richten op wat er echt toe doet: het bedienen van hun klanten en het ontwikkelen van hun bedrijf in een groeiende digitale wereld.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie