Acrylaat: de beste keuze voor de nautische industrie

Acrylaat: de beste keuze voor de nautische industrie

Redactie Baaz

De nautische industrie vereist materialen van de hoogste kwaliteit en duurzaamheid, vooral als het gaat om essentiële onderdelen. Acrylaat biedt tal van voordelen voor toepassingen in de vorm van bootramen, windschermen, luiken en kajuiten. Kwalitatief, duurzaam én eenvoudig op maat gemaakt.

Als ondernemer in de nautische industrie ben je constant op zoek naar materialen die niet alleen duurzaam, maar ook mooi en functioneel zijn. Acrylaat, een hoogwaardig kunststof, biedt tal van voordelen voor de fabricage van bootramen. De transparante, heldere uitstraling van acrylaat, gecombineerd met de veelzijdigheid in bewerking, maakt dit materiaal een uitstekende keuze voor diverse toepassingen op boten en jachten.

Acrylaat heeft een optische zuiverheid met een lichttransmissie van 92%, wat zorgt voor een helder zicht door de ramen, vergelijkbaar met glas maar zonder de kwetsbaarheid. Dit is essentieel voor bootramen, waar helderheid cruciaal is voor zowel navigatie als comfort. Pyrasied biedt niet alleen standaardoplossingen, maar ook volledig op maat gemaakte bootramen die perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van jouw project.

Maatwerk bootramen

Pyrasied staat bekend om de maatwerkoplossingen en dat geldt zeker ook voor bootramen. De keuze uit verschillende kleuren en tinten, zoals die uit de populaire Green Cast Smoke-collectie, biedt uitgebreide mogelijkheden voor elk type boot. Of je nu kiest voor volledig transparante ramen of juist voor gekleurde, zonwerende varianten, Pyrasied levert ramen die volledig voldoen aan jouw specifieke eisen.

Het acrylaat dat Pyrasied gebruikt voor bootramen is corrosiebestendig en bestand tegen de zware omstandigheden op zee. Deze eigenschappen maken het materiaal perfect voor toepassingen in de nautische industrie, waar ramen bestand moeten zijn tegen zout water, UV-straling en wisselende temperaturen. Bovendien kunnen de bootramen worden voorzien van een kraswerende coating, wat de levensduur van het product aanzienlijk verlengt.

Duurzaam en veelzijdig: acrylaat voor elke boot

Een ander voordeel van acrylaat is de veelzijdigheid ervan. Het materiaal kan in elke gewenste vorm worden gesneden en bewerkt. Dit maakt het mogelijk om niet alleen ramen, maar ook patrijspoorten, luiken en windschermen te maken die naadloos aansluiten bij het ontwerp van jouw boot. Het maakt niet uit of het gaat om een sportieve zeilboot, een luxe jacht of een werkschip. Pyrasied biedt namelijk ook de mogelijkheid om ramen in verschillende diktes te leveren, wat extra flexibiliteit geeft in termen van sterkte en veiligheid.

Acrylaat is weliswaar gevoeliger voor krassen dan polycarbonaat, maar dit hoeft geen probleem te zijn bij zorgvuldig gebruik en onderhoud. Voor toepassingen waar ruitenwissers noodzakelijk zijn, zoals bij voorruiten van schepen, vergroot de juiste coating de krasbestendigheid.

Kies voor Pyrasied: specialist in acrylaat

Als je graag samenwerkt met een partner die zowel kwaliteit als betrouwbaarheid biedt, ben je bij Pyrasied aan het juiste adres. Pyrasied combineert deze kwaliteiten met uitgebreide expertise in het leveren van op maat gemaakte acrylaatoplossingen. Het ruime aanbod in kleuren, diktes en afwerkingsopties is de eindbestemming van jouw zoektocht naar hoogwaardig materiaal voor bootramen.

Naast de bootramen biedt Pyrasied ook andere toepassingen voor acrylaat en polycarbonaat, zoals scheepsluiken, navigatielichten en kunststof wandbekleding. Deze materialen zijn ideaal voor elke maritieme omgeving en zorgen ervoor dat jouw boot of schip niet alleen functioneel, maar ook visueel aantrekkelijk is.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie