Samenwerking Kraken en RB Leipzig
Samenwerking Kraken en RB Leipzig voor meer cryptobewustzijn

Samenwerking Kraken en RB Leipzig

Redactie Baaz

Kraken, het toonaangevende platform voor cryptobeleggingen, werkt samen met RB Leipzig, de Duitse voetbalclub en tweevoudig bekerwinnaar. Kraken is de officiële Crypto Partner en Sleeve Partner voor alle Bundesliga-wedstrijden van het mannen- en vrouwenteam van de club. 

De samenwerking brengt het crypto-ecosysteem en sportentertainment samen voor een interactieve fan-ervaring. Met deze samenwerking brengen Kraken en RB Leipzig de voetbalfans meer bij over crypto. De organisaties benutten het volledige potentieel van crypto om de fans te inspireren en hun band met de club te versterken. In de praktijk komt dit neer op boeiende fanervaringen, zoals het aanbieden van exclusieve content, fan pop-ups en nieuwe productinnovaties die de betrokkenheid vergroten.    

 

“Kraken en RB Leipzig hebben allebei een onconventionele aanpak voor langdurig succes in de sectoren. Kraken werkt al meer dan tien jaar aan een overbrugging naar het crypto-ecosysteem en heeft de standaard voor klantenservice en cybersecurityprotocollen binnen de sector verhoogd,” zegt Mayur Gupta, Chief Marketing Officer bij Kraken. “We zijn verheugd om samen te werken met een innovatieve voetbalclub. Terwijl we onze groei in Europa voortzetten, tonen we de waarde van crypto voor voetbalfans en de lokale gemeenschap. Daarnaast bevorderen we het begrip en de adoptie van crypto.”  

 

“We zijn trots op de samenwerking met een ander internationaal bedrijf. Met Kraken breiden we ons netwerk uit en werken we, kort na onze tour in de Verenigde Staten, samen met een merk uit Amerika”, zegt Johann Plenge, Managing Director van RB Leipzig. “RB Leipzig en Kraken delen een professionele en innovatieve aanpak, wat tijdens onze gesprekken in Miami duidelijk werd. We zijn allebei snel uitgegroeid tot belangrijke spelers binnen onze sectoren en hebben veel plannen voor de toekomst. We kijken ernaar uit om samen verder te gaan.”  

 

Kraken, opgericht in 2011, is een van de eerste en meest betrouwbare cryptoplatforms. Het bedrijf wil de adoptie van crypto bevorderen om zo financiële vrijheid voor iedereen mogelijk te maken. In Europa is Kraken een populair platform voor cryptohandel. Volgens gegevens van Kaiko was Kraken in 2023 een van de meest liquide handelsplatformen voor Bitcoin en Ethereum ten opzichte van de euro. In Duitsland ondersteunt een strategisch partnerschapmet DLT Finance, een merk van DLT Securities GmbH en DLT Custody GmbH, het productaanbod van Kraken. DLT Finance is een broker en custodian voor digitale activa met een BaFin-licentie.  

 

De samenwerking tussen Kraken en RB Leipzig is een belangrijke stap in de bedrijfsstrategie om nieuwe doelgroepen te bereiken met hoogwaardige Web3-integraties. Dit nieuws volgt op vergelijkbare samenwerkingen met Atlético de Madrid en Tottenham Hotspur FC. Kraken vernieuwd de ervaring van voetbalfans en versterkt de verbinding tussen fans en hun club met zowel fysieke als digitale campagnes.   

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie