VIPLive Triage introduceert update
Nieuwe VIPLive Triage introduceert update voor optimale meldkamerondersteuning

VIPLive Triage introduceert update

Redactie Baaz

VIPLive Triage, de Nederlandse triagetool voor meldkamers in de ambulancezorg, blijft innoveren om de spoedeisende zorg te verbeteren. Vandaag kondigt Topicus met trots de nieuwste update aan, die het proces van 112-meldingen aanzienlijk zal optimaliseren. Deze toevoeging ondersteunt meldkamerprofessionals bij het stellen van cruciale contextvragen, wat resulteert in een effectievere inzet van zowel mono- als multipartners.

De nieuwe functionaliteit, ontwikkeld in nauwe samenwerking met de meldkamer Haaglanden, zorgt voor een verbeterde samenwerking tussen ambulance-, politie- en brandweerprocessen. Met deze update kunnen meldkamerprofessionals meldingen gedetailleerd en gestructureerd vastleggen, waarbij specifieke en relevante incidentdetails zoals binnen- of buitenshuis, urgentie verhogende omgevingsfactoren en opschalingsinformatie nauwkeurig worden geregistreerd en gedeeld. De input bepaalt en deelt automatisch de inzet van extra ambulances, het Mobiel Medisch Team (MMT), de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) en andere partners. Deze verbeterde informatievoorziening stelt meldkamerprofessionals in staat om een completer beeld van de situatie te krijgen en snel de meest geschikte inzet van mono- of multiprocessen te activeren.


Snellere hulpverlening

“Deze geavanceerde functionaliteit stelt ons in staat om een veel vollediger en preciezer beeld van elk incident te krijgen, wat de snelheid en effectiviteit van de hulpverlening aanzienlijk verhoogt,” zegt Renate Bongaards, Manager Acute Zorg bij Topicus.

“Deze gedetailleerde eventbeschrijvingen zijn voor ons een essentieel hulpmiddel bij de telefonische triage,” aldus Martijn Jochem, beleidsmedewerker meldkamer ambulancezorg Haaglanden. “Ze stellen ons in staat om meer informatie te verzamelen over de omgevingsomstandigheden rondom het slachtoffer. Zijn er bijvoorbeeld airbags uitgeklapt bij een botsing, is er grote materiële schade aan voertuigen, en welke beschermingsmiddelen zijn gebruikt (gordel, helm, etc.). Door niet alleen informatie te verzamelen over de toestand van het slachtoffer, maar ook over eventuele bedreigende omgevingsfactoren, kunnen we de aanrijdende eenheden van politie, brandweer en ambulance nauwkeuriger informeren. Dit stelt ons tevens in staat om vanuit VIPLive een urgentie op te hogen als er urgentieverhogende omstandigheden zijn, zoals een onveilige verkeerssituatie of dreigende onderkoeling van het slachtoffer.”
 

Voor meer informatie over de nieuwe functionaliteit kunt u terecht op de website van Topicus: https://viplive.nl/viplive-voor-u/meldkamers/triage

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie