Bowers & Jackling benoemt Esther Luijendijk als algemeen directeur
Ervaren teambuilder gaat organisatie meenemen in volgende groeifase

Bowers & Jackling benoemt Esther Luijendijk als algemeen directeur

Redactie Baaz

Arbeidsbemiddelaar op het gebied van technisch personeel, Bowers & Jackling, heeft per direct Esther Luijendijk aangesteld als algemeen directeur. De getogen Friezin neemt daarmee de dagelijkse leiding binnen de organisatie over van oprichter en afzwaaiend CEO Jacco Vingerling. Hij gaat zich vooral richten op de langetermijnstrategie van de detacheerder en het verder ontwikkelen van zijn Inner Smile Company en bijbehorend Inner Smile Model.

Esther Luijendijk werkte eerder als UM Passenger Handling bij KLM en was als Site Director/Director Operations bij AAR Corp. verantwoordelijk voor de business unit Maintenance, Repair & Overhaul (MRO) alsook onderdeel van het directieteam. In haar voorgaande rollen leerde ze veel over het bouwen, veranderen en verbeteren van organisaties. Luijendijk: “Het succes van een bedrijf wordt vooral bepaald door de medewerkers. Als organisatiepsycholoog en geboren verbinder ben ik sinds het eerste gesprek met Jacco gefascineerd door de uitzonderlijke focus op het welzijn van medewerkers binnen Bowers & Jackling. Een van mijn eerste doelen is daarom om het door Jacco ontwikkelde Inner Smile Model verder te integreren binnen de organisatie.

Verdriedubbelen

Bowers & Jackling telt op dit moment ongeveer honderdtien medewerkers, maar Luijendijk wil daar snel verandering in brengen: “Ik ben ervan overtuigd dat we binnen vier jaar kunnen verdriedubbelen in omvang. Door het bevorderen van werknemerswelzijn en versterken van innerlijk leiderschap ontstaat een hoge mate van betrokkenheid, productiviteit en een sterkere bedrijfscultuur. In deze krappe arbeidsmarkt gun ik medewerkers dat ze bij bedrijven kunnen werken waar hun welzijn voorop staat. Bij ons vinden ze dat en kandidaten kiezen daarvoor. Ik wil ervoor zorgen dat de hele organisatie en ook potentiële gedetacheerden en opdrachtgevers begrijpen dat we hierin een bijzondere positie innemen binnen het bedrijfsleven. Om de aantrekkingskracht naar buiten te versterken, zijn structuur, een gemeenschappelijke taal en verbinding cruciaal. Ik ga daarvoor zorgen.

Big Five

Oprichter en afzwaaiend CEO van Bowers & Jackling, Jacco Vingerling, is blij met de komst van Luijendijk. “Esther is van de medewerkers en de processen, ik ben van de ideeën. Wat dat betreft vullen we elkaar perfect aan. Door de dagelijkse besluitvorming uit handen te geven, blijft er voor mij meer tijd over om te bouwen aan de Inner Smile Company. Naast het verder integreren van het Inner Smile Model binnen Bowers & Jackling, lopen er op dit moment pilots van het gelukstraject bij meerdere bedrijven, waaronder één van de Big Five financiële dienstverleners.

Over Bowers & Jackling

Sinds 2000 is Bowers & Jackling actief binnen de techniek. Als detacheerder met een mensgerichte aanpak, focust de organisatie zich op een meetbare verhoging van het levensgeluk van haar medewerkers, zowel op de werkvloer als daarbuiten. Bowers & Jackling heeft kantoren in Berkel en Rodenrijs, Nieuw-Vennep en Veenendaal en selecteert projecten én medewerkers met zorg. Voor meer informatie, zie: www.bowers-jackling.nl.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie