Hoofdpijn kost bedrijven jaarlijks 155 milljard euro
Shekhar Saxena, directeur van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO), is van mening dat hoofdpijn niet genoeg erkend wordt: ‘Hoofdpijn en migraine zijn sterk ondergewaardeerd en krijgen vaak te weinig aandacht’, zo vertelt hij de Daily Mail.
Dat terwijl hoofdpijn er vaak voor zorgt dat mensen niet in staat zijn om volledig mee te draaien op de werkvloer. Als een migraine-aanval zich voordoet is slechts driekwart van de slachtoffers in staat om te werken. Bovendien meldt de helft zich ziek in zulke gevallen. Dat is best wat als je bedenkt dat ongeveer 47 procent van de volwassen in de EU last heeft van hoofdpijn en/of migraine.
Duurste hersenstoornis
Opvallend is dat mannen veel minder vaak (één op de twaalf) aan migraine lijden dan vrouwen (één op de zes). Hoe dan ook is het waarschijnlijk een van de duurste hersenstoornissen binnen de Europese Unie en de Verenigde Staten.
Saxena vindt daarom dat regeringen het probleem serieus moeten nemen: ‘Leer personeel in de gezondheidszorg meer over hoofdpijnstoornissen en de bijbehorende diagnose en behandeling, en zorg dat er passende medicatie beschikbaar is en dat deze goed wordt gebruikt’.