Wetenschapstijdschrift New Scientist lanceert 100e nummer

Wetenschapstijdschrift New Scientist lanceert 100e nummer

Redactie Baaz

Het wetenschapstijdschrift New Scientist lanceert op donderdag 19 mei zijn honderdste nummer. Het maandblad is uitgegroeid tot een wetenschappelijk platform dat zowel via online- als offlinekanalen een podium biedt aan onderzoekers die met hun ideeën de wereld veranderen. Met deze inhoud bereikt New Scientist al bijna tien jaar bevlogen wetenschapsliefhebbers in Nederland en in België.

Ideeën van vandaag, die de wereld van morgen vormgeven

Hoofdredacteur Jim Jansen: “New Scientist is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwaardig wetenschapsplatform. Ik ben trots dat we ons publiek via steeds meer kanalen de meest fascinerende, relevante en diepgravende verhalen uit de wetenschap brengen. Daarnaast is het belangrijk dat we daarmee de grote waarde van de wetenschap voor onze samenleving blijven benadrukken. In de media is er vooral aandacht voor wetenschap om actuele gebeurtenissen van duiding te voorzien – denk aan de coronacrisis. Maar wetenschap is vooral een zaak van de lange termijn. Wat begint als een wild idee, kan ooit de wereld volledig veranderen. Dat is waar we ons in New Scientist op richten. Welke ideeën van vandaag gaan de wereld van morgen vormgeven?”

New Scientist 100 verschijnt op donderdag 19 mei 2022. Liefhebbers van wetenschap en andere geïnteresseerden kunnen hier een exemplaar reserveren.

Over New Scientist

In 1932 verscheen het Nederlandstalige tijdschrift onder de titel Natuur & Techniek, later Natuurwetenschap & Techniek, NWT en NWT Magazine, waarna het in 2013 veranderde in New Scientist. Een jaar later werd Jim Jansen hoofdredacteur. In het verleden zijn André Kuipers en Robbert Dijkgraaf gasthoofdredacteur geweest. Het doel van het tijdschrift is om wetenschap toegankelijker te maken zodat zoveel mogelijk mensen ervan kunnen genieten. Zo organiseert het blad, samen met Lowlands, jaarlijks het programma Lowlands Science op het 

muziekfestival. En jaarlijks wordt het Gala van de Wetenschap georganiseerd met bekende ambassadeurs, zoals natuurkundige en politicus Robbert Dijkgraaf, neuropsycholoog Erik Scherder en hoogleraar wetenschapscommunicatie Ionica Smeets op het podium.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie