De impact van lokaal ondernemen
RegioBank zet lokale ondernemers in Gorredijk in het zonnetje op Dag van de Ondernemer

De impact van lokaal ondernemen

Redactie Baaz

Op de Dag van de Ondernemer (15 november) zet RegioBank lokale ondernemers in Gorredijk in de schijnwerpers. Deze ondernemers vormen het kloppende hart van het dorp. Ze zorgen niet alleen voor werkgelegenheid en economische groei, maar dragen ook bij aan een levendige, verbonden buurt waarin mensen graag wonen, werken en leven.

Leefbaarheid in de buurt

De kracht van lokale ondernemers ligt naast hun economische bijdrage, ook in hun betrokkenheid in de buurt. Job Steenland van Van Campen & Dijkstra, zelfstandig adviseur van RegioBank in Gorredijk, legt uit: “Lokale bedrijven zijn de motor van onze regionale economie. Ze zorgen voor werkgelegenheid en creëren kansen voor jong en oud. Door te investeren in lokale ondernemers, investeren we in de toekomst van onze gemeenschap.”

Hij voegt eraan toe: “RegioBank zet zich in voor de leefbaarheid in de buurt en wil mensen met elkaar verbinden. En dat doen we samen met ondernemers die, net als wij, het belang van de dorpen en buurten vooropstellen.”

Het verhaal van Sierd Moll: ‘Wij zijn er echt voor de dorpen’

Een mooi voorbeeld van een betrokken lokale ondernemer in Gorredijk is dorpsmakelaar Sierd Moll. Hij is een bekend gezicht in het dorp en een belangrijke schakel in de buurt. Na een tijd in de stad Groningen gewoond te hebben, besloot Moll 24 jaar geleden terug te keren naar zijn geboortegrond. “In 2001 ben ik weer in Gorredijk gaan wonen. Ik wilde graag iets teruggeven aan de regio waar ik ben opgegroeid en ben als zelfstandig makelaar aan de slag gegaan”, vertelt hij.

Zijn onderneming, die begon aan de keukentafel, groeide snel. Inmiddels is hij gevestigd in een pand naast zijn huis en staat zijn bedrijf bekend als dé makelaar voor de dorpen in de regio. “In het begin zei ik ‘ja’ op iedere sponsorvraag om mijn zichtbaarheid te vergroten. Inmiddels weet iedereen ons te vinden en staan we bij elke sportvereniging wel met een bord langs het veld.”

De rol van de makelaar als brug tussen regio en Randstad

Door de populariteit van thuiswerken, verhuizen steeds meer mensen uit de Randstad naar het noorden. Ook in Gorredijk merkt Moll deze toename. “Zeker nu thuiswerken als normaal wordt gezien, komen er steeds meer mensen uit de Randstad naar Friesland. Je moet wel Frysk kunnen en willen verstaan. Dat is geen must om te spreken, maar wel om je echt thuis te voelen in de gemeenschap”, legt hij uit.

Gedeelde missie

Thuis voelen in de gemeenschap geldt voor Moll ook voor zijn keuze voor de bank. “RegioBank is er voor de dorpen, net als wij”, legt hij uit. “Ze dragen de regio een warm hart toe, en dat doen wij nu samen. De waarden van RegioBank sluiten perfect aan bij de visie van ons bedrijf: betrokken zijn bij de mensen en bijdragen aan een sterke, leefbare buurt.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie