Disfrutar, Barcelona, is uitgeroepen tot nummer 1 in de lijst van 's werelds 50 beste restaurants 2024.
De wereld van de gastronomie kwam vanavond samen in Las Vegas in de Verenigde Staten om The World's 50 Best Restaurants 2024, gesponsord door S. Pellegrino & Acqua Panna, te vieren en te erkennen. Disfrutar in Barcelona, geleid door het bekwame chef-kok trio Oriol Castro, Eduard Xatruch en Mateu Casañas, werd uitgeroepen tot 's werelds beste restaurant. De prijsuitreiking, gehouden in Wynn Las Vegas, eert het allerbeste gastronomische talent uit 26 gebieden verspreid over vijf continenten.
Disfrutar, gerangschikt op nummer 2 in 2023, staat bekend om moderne technieken en prachtige ingrediënten, wat resulteert in een ervaring die het traditionele dineren op verfrissende wijze ondermijnt. Het proefmenu toont een mediterrane identiteit met avant-gardistische smaken om gedurfd eigentijds eten te bieden dat zowel tot nadenken stemt als leuk is. Disfrutar wordt in de ranglijst gevolgd door Asador Etxebarri (nr. 2) in Atxondo en Table by Bruno Verjus (nr. 3) in Parijs.
Klik hier voor de volledige 1-50 lijst.
William Drew, Director of Content voor The World's 50 Best Restaurants, licht toe: "Het is met grote opwinding dat we de lijst van The World's 50 Best Restaurants 2024 bekendmaken, gesponsord door S. Pellegrino & Acqua Panna, en het iconoclastische Disfrutar eren als The World's Best Restaurant. Het team heeft een buitengewone toewijding aan zijn vak getoond, door diners te verbazen en te verrukken met elk gerecht op het uitgebreide menu."
Mitsuharu 'Micha' Tsumura, chef-eigenaar van Maido in Lima, wint de Estrella Damm Chefs' Choice Award 2024, de enige prijs waarvoor zijn collega's kunnen stemmen. De Australische chef-kok en restauranthouder Neil Perry heeft een carrière van meer dan vier decennia en wordt beloond met de Woodford Reserve Icon Award. Nina Métayer uit Parijs, wiens werk een nieuwe generatie patissiers inspireert, wordt uitgeroepen tot 's werelds beste patissier 2024, gesponsord door Sosa.
Het in Hong Kong gevestigde Wing van chef-kok Vicky Cheng (nr. 20) wordt bekroond met de Highest New Entry Award 2024, en The Chairman (nr. 26) - ook in Hong Kong - ontvangt de Highest Climber Award 2024, gesponsord door Highstreet World. Andere nieuwe binnenkomers zijn Mingles (nr. 44) in Seoul en La Colombe (nr. 49) in Kaapstad.
De Beronia World's Best Sommelier Award wordt uitgereikt aan Pablo Rivero, sommelier en eigenaar van Don Julio, Buenos Aires, terwijl Nobelhart & Schmutzig (nr. 43) in Berlijn wordt uitgeroepen tot winnaar van de Sustainable Restaurant Award.