Mentale Kracht, je kunt het gewoon trainen.

Redactie Baaz
Mensen reageren heel verschillend op veranderingen, uitdagingen, stress of tegenslag. Waardoor komen die grote verschillen? Voor een groot deel wordt dat bepaald door iemands Mentale kracht. Of het nu op het werk, in relaties, in de sport of op het gebied van persoonlijke gezondheid is; Mentale kracht maakt het verschil.

Mentaal gevoelige mensen zijn mentaal gevoeliger geworden door de Corona-crisis terwijl mentaal krachtige mensen meestal nog krachtiger werden. Dit leidt tot problemen binnen organisaties, het onderwijs en andere sectoren. 

Mentale kracht is een van de belangrijkste factoren in de ontwikkeling van mensen en organisaties. Zeker in deze uitdagende en onzekere tijden. Mensen helpen om hiermee om te gaan én voor te bereiden op de grote veranderingen en uitdagingen die nog op ze afkomen is daarom de grootste uitdaging voor leidinggevenden, coaches en docenten.

We misssen enorme kansen wanneer we hier nu geen aandacht aan gaan besteden. Gelukkig kun je Mentale kracht trainen.  

“Het juiste boek op het juiste moment”

In het boek “Mentale Kracht; je kunt het gewoon trainen” leggen de auteurs uit hoe Mentale kracht in elkaar zit en werken ze praktische manieren uit waarmee je je Mentale kracht kunt trainen op een manier die bij je past. Ze verbinden wetenschapelijk kennis met de dagelijkse praktijk. Daarbij verwerken ze de ervaringen van KNVB-scheidsrechters en gaan ze in gesprek met experts werkzaam in de traumazorg, het theater, bij defensie, bij het Rode Kruis, in de psychologie en het bedrijfsleven.

Waardevolle lessen en een mooi inkijkje in het leven van mensen die intensief werken aan hun Mentale kracht.

De inspirerende, praktische krachttips die zij uitwisselen, vormen de rode draad in dit boek. Het is verplichte kost voor iedereen die op een praktische manier wil werken aan zijn eigen Mentale kracht of mensen coacht die hun Mentale kracht willen vergroten.

Centrum voor Mentale Kracht

De auteurs zijn de initiatiefnemers van het Centrum voor Mentale kracht. Het is hun missie om zoveel mogelijk mensen Mentale kracht te laten ontdekken en toe te passen. Het centrum is een vindplaats van kennis, ervaring en toepassingen van Mentale kracht voor organisaties, professionals en publiek. Verschillende deskundigen, onderzoekers en kennisorganisaties zijn daarbij betrokken.

Over de auteurs

Colinda van Dijk en Erik Kaptein zijn de oprichters van trainings- en adviesbureau Gewoon-HR, het Centrum voor Mentale Kracht, Stichting Toeterjoepies en schrijvers van het boek De Fluitende Leider dat genomineerd werd als beste managementboek van 2020.

Jochem Kamphuis is internationaal scheidsrechter bij de KNVB en werkt daarnaast als trainer en coach bij Gewoon-HR en adviseur bij een grote vastgoedorganisatie. Een inspirerende ontdekkingstocht van een topscheidsrechter, loopbaancoach en managementadviseur op weg naar nog meer Mentale kracht.

Boekpresentatie

Het boek is verschenen op 12 juni 2021 bij Boom uitgevers.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie