Wie doet er mee aan de Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity?
De 11 deelnemers van het Startupbootcamp-acceleratorprogramma FinTech & CyberSecurity 2017 zijn bekend. Tijdens een tweedaagse event hebben 200 experts besloten welke startups mogen meedoen aan het Fintech en Cybersecurity acceleratorprogramma 2017.
Het programma begint op 9 januari. De geselecteerde startups worden gedurende drie maanden intensief begeleid in aanloop naar de zogenaamde ‘Demo Day’ op 7 april 2017.
Meer dan 250 deelnemers hebben ook deze jubileumeditie keihard hun best gedaan om een plaats te bemachtigen in het programma. De elf uitverkoren startups ontvangen gedurende drie maanden intensieve ondersteuning in de vorm van mentorschap van meer dan 150 ondernemers, investeerders en partners. Daarnaast krijgen ze kantoorruimte, 15.000 euro startkapitaal en advies van Startupbootcamp-partners.
De jury heeft deze keer geen 10, maar 11 startups geselecteerd. Michael Dooijes, Managing Director van het FinTech & CyberSecurity programma, legt uit: 'We realiseerden ons dat alle teams erg sterk zijn en hebben daarom besloten een extra 11e startup uit te kiezen. Schluss heeft de ambitie persoonsgegevens te beschermen – een groot probleem in onze samenleving. Deze 11e startup voelt dan ook als onze ‘impact startup’. Over de gehele linie waren de selectiedagen van hoog niveau en we zijn erg blij met onze keuzes. FinTech & CyberSecurity wordt een baanbrekend programma!'
De elf startups die het zijn geworden:
-Budgently (Netherlands): onafhankelijke app die millennials helpt slimmer met hun geld om te gaan
-SeedWise.Capital (ex da Code school) (Netherlands): investeringsfonds op het gebied van blockchain
-Flymble (Netherlands): betalingen voor vliegtickets verspreiden over maandelijkse termijnen
-ID-Pal (Ireland): een KYC-oplossing die MKB'ers helpt hun klanten gemakkelijk en veilig te onboarden.
-M-Vendr (UK): multi-channel platform voor de distributie van financiële diensten en pre-paid digital values.
-Milestone (Netherlands, foto): het eerste Europese investeringsfonds op het gebied van peer-to-peerfinanciering.
-POM (Belgium): betaal en archiveer je facturen met 1 klik.
-Schluss (Netherlands): met Schluss bepaal jij – en alleen jij – wie toegang krijgt tot informatie over jou op het internet.
-Spendolater (Singapore): stelt banken in staat millennials te helpen met investeringen.
-Virtual Broker Group (Bulgaria): de digitale toekomst voor verzekeringshandelaren.
-WolfWay (Italy): ontdek nieuwe investeringsmogelijkheden door gedrag van investeerders te analyseren.
Startupbootcamp
Startupbootcamp is opgericht in 2010 en is met een mentor- en alumni-netwerk in meer dan zestig landen de nummer 1 accelerator buiten de USA. Het programma biedt startups toegang tot een groot netwerk van experts in diverse branches gedurende een intensief drie maanden durend programma.
Na drie maanden presenteren de deelnemende startups op Demo Day hun bedrijf aan meer dan 300 investeerders. Momenteel draaien er programma’s van Startupbootcamp in Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Istanbul, Eindhoven, Sittard, Londen, Barcelona, Singapore, New York en Rome. Zie ook www.startupbootcamp.org.