Kunstgras in de tuin als altijd groen alternatief

Kunstgras in de tuin als altijd groen alternatief

Redactie Baaz

Voor menigeen is de tuin de ultieme plek om te ontspannen en van vrije tijd en elkaars gezelschap te genieten. Tot nog niet zo lang geleden was het aanleggen van een natuurlijk gazon de enige optie die huizenbezitters overwogen, maar daar is sinds een tijdje verandering in gekomen. Kunstgras biedt namelijk zowel esthetische als praktische voordelen, waardoor dit alternatief steeds meer aan populariteit wint.

 

Geen omkijken naar de verzorging

Een natuurlijk gazon is in de lentemaanden meestal op zijn mooist. Er valt genoeg regen om aan de bewateringsbehoeften te voldoen en de temperatuur en intensiteit van de zon dragen eveneens bij aan de intens groene kleur van het gras. Wanneer de temperaturen echter oplopen, is regelmatige bewatering nodig om uitdroging te voorkomen. Maaien is natuurlijk ook noodzakelijk. In de koude wintermaanden kan schade optreden door de vorst, waartegen gras beperkt bestand is. Kortom, aan een natuurlijk gazon zitten een hoop verzorgingseisen vast. Plaats je kunstgras in de tuin, dan heb je daar geen omkijken naar.

Niet van echt te onderscheiden

Het hele jaar door een groene tuin zonder daar ook maar iets voor te hoeven doen: voor velen klinkt het als een droom. Een droom die ook jij echter eenvoudigweg werkelijkheid kan laten worden. Bij grasexpert.com ben je aan het juiste adres voor het online bestellen van kunstgras voor tuin, balkon, sportvelden en meer toepassingen. Je kunt er dan ook alle kanten mee op. Plaats het gras rond zwembaden, speelplaatsen, balkons, dakterrassen en plekken waar natuurgras niet goed groeit. Het eindresultaat is doorgaans niet van echt te onderscheiden en gaat ook nog eens lang mee.

Bestand tegen intensief gebruik

De vele ontwikkelingen die elkaar op dit gebied in rap tempo hebben opgevolgd, hebben ertoe geleid dat kunstgras vandaag de dag lang meegaat en bestand is tegen intensief gebruik. Zo kan het jarenlang meegaan zonder dat je er maar een spoortje gebruikersschade aan kunt bemerken. Dit betekent dat je tuin na verloop van tijd niet minder esthetisch wordt én dat het niet nodig is om regelmatig opnieuw in een groene bodem te investeren.

Vriendelijk voor kinderen, huisdieren en het milieu

Voor wie kinderen of huisdieren heeft, biedt kunstgras nog eens een extra voordeel. Het biedt namelijk een schone ondergrond waarop beide veilig kunnen spelen. Over moddervlekken, maar ook allergieën die in de lentemaanden de kop opsteken hoef je je geen zorgen te maken. De textuur van het kunstgras is net zo aangenaam als die van natuurgras.

Voorstanders van natuurgras roepen nogal eens dat kunstgras belastend is voor het milieu. Wanneer je je bedenkt dat dit gras na vervaardiging echter wel tientallen jaren mee kan gaan, wordt het duidelijk dat dit geen valide argument is. Bovendien heb je geen water, meststoffen en pesticiden nodig om het in goede conditie te houden en is het gebruik van een grasmaaier eveneens niet noodzakelijk. Uiteindelijk is kunstgras dus een manier om CO2-uitstoot te verminderen.

 

 

 

 

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie