Kijk niet te diep in het glaasje tijdens de kerstborrel
Uit onderzoek van carrièresite Monsterboard blijkt dat veel mensen zich wel eens te veel hebben laten gaan tijdens een bedrijfsborrel. Monsterboard hield een wereldwijde enquête onder ongeveer 3700 bezoekers van de website.
Onder de Nederlandse ondervraagden geeft 45 procent toe dat zij iets te veel alcohol hadden gedronken tijdens een bedrijfsborrel. Daarmee zijn zij iets losbandiger dan het gemiddelde van de ondervraagden (37 procent).
De grootste drinkers op een bedrijfsborrel zijn de Britse werknemers. Van hen zegt maar liefst 64 procent dat zij zich wel eens hebben misdragen. Italiaanse medewerkers zijn het braafst, van hen heeft maar 18 procent te diep in het glaasje gekeken.
Monsterboard adviseert werknemers er verstandig aan te doen zich tijdens een bedrijfsborrel in te houden. Dronken worden in een zakelijke omgeving is niet erg raadzaam.
Tips voor een geslaagde borrel:
-
Zorg voor hapjes
Op deze manier hebben werknemers een goede ondergrond, waardoor alcohol minder hard aanslaat.
-
Geen drank op de werkvloer
Werknemers drinken meer als zij zelf hun bier kunnen tappen of andere soorten drank kunnen inschenken. Je zou bijvoorbeeld naar een kroeg in de buurt kunnen gaan, zodat werknemers niet zichzelf hoeven te bedienen.
-
Vermijd sterke drank
Sterke drank en shotjes kun je beter achterwegen laten als je niet wilt dat de borrel een drankfestijn wordt.
-
Activiteiten
Houd leuke activiteiten en zorg ervoor dat collega's zich mengen met werknemers die zij nog niet zo goed kennen. Dat is ook nog eens bevordelijk voor de werksfeer.
-
Wees een goed voorbeeld
Dit spreekt voor zich. Als je niet wilt dat je medewerkers straks dronken zijn, is het verstandig dat je zelf ook niet veel drinkt.
Deze mensen gingen net iets te ver: FILMPJE.