Projecteer waar je wilt met Beam
Met Beam verander je elk oppervlak in een scherm waarop je kunt projecteren. Het is een led pico-projector met een eigen processor, geheugen en ingebouwde speakers. Met andere woorden, het is een projector waar je elk device aan kunt hangen en is compatible met het veelgebruikte Miracast.
Design
Het design van Beam is lekker simpel gehouden. De aansluiting is 180 graden te draaien, waarmee de projectie altijd te verstellen is waar nodig zonder de projector te hoeven ontkoppelen. Je kunt de Beam direct op stroom aansluiten, maar in principe kun je deze ook als lamp plaatsen.
Stand alone
De projector is echt stand alone. De aanwezige processor en opslag zitten er niet voor niets in, want het apparaat zelf draait op het Android-besturingssysteem. Zo biedt de opslag ruimte om het apparaat onafhankelijk van andere apparaten te laten draaien, bijvoorbeeld voor presentaties of video's. Het enige wat je feitelijk nodig hebt is een stopcontact en een wifi-verbinding als het om online gaat.
If this then that
Beam neemt het smart device-concept zeer serieus, wat blijkt uit de regels die je het apparaat mee kunt geven. We belden hierover even met Jeroen van Geel, creative director van de Beam. 'Iedereen kan Beam op z'n eigen manier inzetten. Ik wil de Beam op mijn nachtksatje hebben en 's ochtends het weer en het nieuws op het plafond gebeamd hebben, iemand anders uit het team wil 'em in de keuken hangen, weer iemand anders in de gang. Zolang de Beam aan het stroom hangt doet 'ie wat je wilt.'
Regels stel je op via de Beam-app op een if this then that-manier. Hang een tijd of een datum aan welke actie dan ook en Beam voert het uit. Exact om 15.00 uur een presentatie starten bijvoorbeeld, of op een vaste dag in de week op een bepaalde tijd je social media updates projecteren.
Toekomst
'De goals op kickstarter zijn nu zodanig, dat we weten dat het product prima werkt en goed haalbaar is', vertelt Jeroen. De stretchgoals klinken in ieder geval al goed, met een eerste doel dat de opslag verhoogt naar 16 GB brengt. De voortekenen zijn in ieder geval gunstig. En met nog ruim een maand te gaan, zien we de Beam wel een succes worden. Ook interesse in Beam? De early bird-pledges zijn op het moment van schrijven nog beschikbaar. Deze pledge kost je 369,- dollar, hiervoor krijg je een Beam welke in oktober 2015 verwacht wordt. Ga voor alle informatie, pledges en stretch goals naar de officiële Kickstarter-pagina.