Studenten vinden ontwikkeling belangrijker dan hoog salaris

Studenten vinden ontwikkeling belangrijker dan hoog salaris

Redactie Baaz
Ruim 68 procent van de studenten die een financiële- of bètastudie volgen, kiest liever voor ontwikkeling dan voor een hoog salaris.

Na de opleiding wil maar liefst twee derde van de studenten binnen drie jaar grote stappen maken in de ontwikkeling. Slechts een derde van de respondenten kiest juist voor snel veel geld verdienen. Interessant om te zien is dat vrouwelijke studenten ontwikkeling nog belangrijker vinden dan mannen.

Van de ondervraagde vrouwen verkiest namelijk driekwart ontwikkeling boven een hoog salaris. Bij de mannen is dit twee derde, blijkt uit onderzoek van Profource onder ruim 300 Nederlandse HBO- en WO-studenten. 

Training is noodzakelijk

Dat ontwikkeling belangrijk is, blijkt ook uit het feit dat driekwart van de studenten het noodzakelijk vindt om na het afronden van de opleiding nog trainingen te blijven volgen. Zo kwam er in de open vragen naar boven dat studenten naast inhoudelijke vaardigheden het ook belangrijk vinden om andere basisvaardigheden te ontwikkelen.

'Het is je taak als organisatie om maatschappelijk betrokken te zijn en je steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van je medewerkers', aldus Fleur Klijnsmit, Algemeen Directeur van Profource. 'Door intern opleidingen, trainingen én een verscheidenheid aan leerzame opdrachten aan te bieden, geloven wij dat we hierdoor breed opgeleide medewerkers hebben die een mooie bijdrage kunnen leveren aan onze maatschappij.'

'Daar komt ook nog bij kijken dat we al een tijd te maken hebben met digitalisering en automatisering van werk. De technologische ontwikkelingen gaan snel. Door continu te blijven leren word je flexibeler en kun je veranderingen in werkwijzen sneller integreren. Het is van economisch belang voor een organisatie om wendbare medewerkers te hebben om het tempo van de markt bij te houden of voorop te blijven lopen. Overigens gaan een snelle ontwikkeling en een goed salaris vaak prima samen', besluit Fleur Klijnsmit.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie