Welke cryptocurrencies hebben potentie in 2018?

Welke cryptocurrencies hebben potentie in 2018?

Redactie Baaz

In een wereld waar het geloof in de bankensector een knauw heeft gekregen, is er behoefte aan een alternatief.

Dit is geen financieel advies.

Satoshi Nakamoto (wie dit ook moge zijn) speelde hier als eerste slim op in. Nog in het eerste crisisjaar schreef hij een whitepaper waarin hij het concept van Bitcoin vastlegt. Het doel: de centrale machtsorganen ontmantelen, en transacties doen zonder tussenpersoon.

Wonderkind

Het whitepaper werd concreet, iedereen kon de virtuele munt bezitten. Zou dit het startschot zijn van een totale anarchie? Nee, dat niet. Maar het zaadje was geplant, en tien jaar later bedroeg de prijs van één bitcoin bijna 20.000 dollar.

In het kielzog van de bitcoin, ontstonden al snel nieuwe cryptocurrencies. Misschien is Ethereum van Vitalik Buterin, een 24-jarig Russisch wonderkind, wel de meest bekende. Met zijn cryptocurrency kunnen programmeurs decentrale applicaties schrijven. Een praktische toepassing die het abstracte idee van de blockchain tot leven wekt. 

Handelsplatformen

Toch schrijven de traditionele media nog vooral over bitcoin. En terecht: het is veruit de meest volwassen en waardevolle cryptocurrency op de markt. Aan de andere kant zijn er ook veel andere cryptocurrencies die enorm veel potentie hebben en dit jaar nog zouden kunnen doorbreken. Baaz noemt drie cryptocurrencies waar het in 2018 veel van verwacht.

Deze cryptocurrencies zijn goedkoop en snel te verkrijgen op allerlei online handelsplatformen.

1. Monero (XMR) staat bekend als de privacy-munt. Monero heeft een goede reputatie en de beurswaarde van het bedrijf is hoger dan zijn concurrenten.

2. Litecoin (LTC) is een dubbelganger van bitcoin, met een andere hashing algoritme. De virtuele munt behoort al vanaf 2011 tot de populairste cryptocurrencies.

3. Ethereum (ETH) is zoals gezegd een cryptocurrency die abstracte concepten in de praktijk kan brengen. Geloof jij in decentrale applicaties? Dan past Ethereum bij jou.

HODL

Wil je zelf ook op onderzoek uit? Dan is het aan te raden om het crypto-nieuws bij te houden op gerenommeerde websites. Op deze manier begrijp je waarom de ene munt stijgt en de andere daalt. Vaak komt dit namelijk door nieuws over strengere crypto-regulering of juist doordat grote bedrijven in de blockchain-technologie springen. Websites waarop je dit nieuws kunt bijhouden zijn: Smith & Crown, the-blockchain.com, Cointelegraph, Bitcointalk Forum en tokenmarket.net.

Er zijn ook veel crypto-investeerders die een hele andere strategie toepassen: de zogenaamde HODL-strategie. Dit houdt in dat je eenmalig grondig investeert in een cryptomunt en vervolgens niks meer verkoopt. Zelfs al is de koers heel gunstig. Veel crypto-fanaten vinden deze strategie ontzettend moeilijk. Ze volgen elke dag het nieuws, en willen iets doen met de vergaarde informatie. Begrijpelijk.

Mediahypes

Om voor de lange termijn te beleggen is het juist onverstandig om elke dag het nieuws bij te houden. Je humeur en emotie kunnen het in zo’n geval winnen van je ratio. Zorg er daarom voor dat je periodiek hoogwaardige informatie tot je neemt. Op het moment dat je genoeg kennis hebt vergaard is het tijd om een keer goed te investeren. Laat je munten daarna lekker in je digitale portemonnee zitten. Sluit je ogen niet voor de hele crypto-wereld, maar laat je ook niet meeslepen door de mediahypes.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie